Vergil Chițac îl „bate” pe Horia Constantinescu și rămîne la primăria Constanța

Photo of author

By Alexandru Stancu

virgil chițac constanța

Constănțenii au avut o gamă variată de opțiuni la alegerile locale din acest an. Nu mai puțin de 14 candidați au aspirat la funcția de primar, dintre care cinci au fost independenți. Vergil Chițac a ieșit câștigător la Primăria Constanța, obținând 29,37% din voturi. Pe 9 iunie 2024, constănțenii și-au exprimat opțiunea pentru unul dintre cei 14 candidați. Iată rezultatele parțiale obținute de fiecare dintre ei:

Rezultate alegeri Constanța

CHIŢAC VERGIL 29,37%
ION STELIAN-CRISTIAN 20,8%
CONSTANTINESCU HORIA-MIRON 20,72%
CUPŞA OVIDIU-SORIN 11,16%
F. OVANESIAN 4,8%
MITULESCU MARIUS-AURELIAN 2,66%
BÎLBĂ ADRIAN 2,1%
V. BERECHET 1,93%
ESERGHEP GIHAN-ERDAL 1,65%
POPESCU CEZARA 1,38%
G. POPESCU 1,14%
E. VOINEAGU 0,85%
CRUCERU VICTOR 0,82%

Primăria a fost administrată timp de patru ani de Vergil Chițac, reprezentant al PNL, care, înainte de alegeri, a discutat despre încrederea pe care i-au acordat-o cetățenii și despre obiectivele pe care le-a inițiat și finalizat în Constanța.

Vergil Chițac este un nume bine cunoscut în peisajul politic din Constanța. Reprezentând Partidul Național Liberal (PNL), Chițac și-a dedicat ultimii ani transformării și modernizării orașului de la malul Mării Negre. În acest articol, vom explora cariera sa politică, realizările din timpul mandatului său și impactul său asupra comunității constănțene.

Vergil Chițac și-a început cariera politică după o lungă și distinsă carieră militară, fiind amiral în rezervă al Forțelor Navale Române. Tranziția sa de la o carieră militară la politică a fost marcată de o dorință puternică de a aduce schimbări pozitive în administrația publică. În 2016, a candidat pentru prima dată la funcția de primar al Constanței, dar a reușit să câștige această poziție abia în alegerile locale din 2020.

În cei patru ani de mandat, Vergil Chițac a fost un lider devotat, concentrându-se pe modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții pentru constănțeni. Printre realizările notabile se numără:

  1. Modernizarea infrastructurii: Sub conducerea sa, orașul a cunoscut o serie de proiecte de reabilitare a drumurilor și de modernizare a transportului public. Acestea au inclus introducerea unor linii de autobuz noi și modernizarea stațiilor de transport.
  2. Dezvoltare urbană: Chițac a promovat proiecte de dezvoltare urbană care au transformat spațiile publice și au încurajat investițiile în zonele marginalizate ale orașului.
  3. Protecția mediului: A implementat programe de protecție a mediului, inclusiv campanii de curățenie și proiecte de reamenajare a spațiilor verzi. Unul dintre obiectivele sale a fost să transforme Constanța într-un oraș mai verde și mai sustenabil.
  4. Sănătate și educație: A prioritizat investițiile în sănătate și educație, sprijinind modernizarea spitalelor și școlilor locale. A promovat parteneriate cu universități și instituții de cercetare pentru a aduce inovații în sistemul educațional.

Înainte de alegerile din 2024, Vergil Chițac a vorbit despre încrederea pe care cetățenii i-au acordat-o și despre obiectivele pe care le-a început și le-a finalizat în timpul mandatului său. El a subliniat importanța continuității în realizarea proiectelor începute și a exprimat dorința de a continua să servească interesele constănțenilor.

Chițac a declarat că viziunea sa pentru Constanța implică dezvoltarea continuă a infrastructurii, îmbunătățirea serviciilor publice și consolidarea unei administrații transparente și eficiente. El consideră că orașul are un potențial imens de dezvoltare și că, prin colaborare și implicare activă a comunității, Constanța poate deveni un model de succes pentru alte orașe din România.

CITEȘTE ȘI – CUM SE TREZEȘTE SEBASTIAN BURDUJA LA PATRU DIMINEAȚA, ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ