Vine Coldplay, pe 12 și 13 iunie, la București (Național Arena)

Photo of author

By Alexandru Stancu

coldplay

Spectatorii ce vor asista la concertele Coldplay de pe Arena Naţională, programate pentru 12 și 13 iunie 2024, vor beneficia de două linii speciale de transport public ce vor facilita legătura între stadion și centrul Capitalei, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) printr-un comunicat de presă.

Noile linii de autobuz vor fi deservite de vehicule electrice ecologice, achiziționate de Primăria Municipiului București prin fonduri europene, informează Agerpres.

Conform sursei menționate, pe durata concertului, va fi creată linia 700, care va conecta Piața Unirii cu Arena Națională, și linia de troleibuz 87, ce va opera între Arena Națională și Piața Romană.

Astfel, autobuzul 700 va circula la un interval de 10 minute, între orele 16:00 – 20:30 și 22:45 – 00:30, pe traseul: Piața Unirii, Bd. Unirii, Piața Alba Iulia, Bd. Decebal, Șos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, cu întoarcere la Depoul Vatra Luminoasă. Autobuzele vor avea opriri în stațiile: „Bd. I. C. Brătianu” (pe ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii în zona Unirea Shopping Center, „Piața Unirii 4”, „Piața Unirii 1” și „Piața Unirii 2”, situate în Piața Unirii, precum și în zona „Arena Națională”.

Ultima cursă de la Piața Unirii spre Arena Națională va pleca la ora 20:30, iar de la Arena Națională spre Piața Unirii, la ora 00:30.

Coldplay vine la București

Coldplay este una dintre cele mai influente și de succes trupe din ultimele două decenii, cunoscută pentru stilul său unic, versurile introspective și spectacolele live impresionante. Originară din Marea Britanie, trupa a captivat inimile fanilor din întreaga lume, devenind un simbol al muzicii alternative și pop-rock. În acest articol, vom explora istoria trupei, evoluția sa muzicală și impactul pe care l-a avut asupra industriei muzicale.

Coldplay a fost fondată în 1996 de către Chris Martin (vocalist și pianist), Jonny Buckland (chitarist), Guy Berryman (basist) și Will Champion (baterist). Cei patru membri s-au cunoscut în timpul studiilor la University College London și au început să cânte împreună sub numele de Starfish, înainte de a-și schimba numele în Coldplay.

Trupa a cunoscut primul său succes major cu lansarea albumului de debut, Parachutes, în anul 2000. Single-ul „Yellow” a devenit un hit internațional, propulsând trupa în lumina reflectoarelor și câștigându-le aprecierea criticilor și publicului.

Coldplay a continuat să crească în popularitate cu lansarea celui de-al doilea album, A Rush of Blood to the Head (2002), care a inclus hituri precum „Clocks”, „In My Place” și „The Scientist”. Acest album le-a adus numeroase premii, inclusiv un Grammy pentru „Record of the Year” pentru piesa „Clocks”.

Următoarele albume, X&Y (2005) și Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), au consolidat statutul Coldplay ca o trupă de top la nivel mondial. Albumul Viva la Vida a marcat o schimbare stilistică pentru trupă, introducând elemente de art rock și baroque pop, și a devenit primul lor album care a ajuns pe locul 1 în topurile din SUA.

Coldplay a continuat să inoveze și să-și diversifice sunetul cu albume precum Mylo Xyloto (2011), care a explorat un stil mai electronic și colorat, și Ghost Stories (2014), un album mai introspectiv și minimalist.

Cu A Head Full of Dreams (2015), trupa a revenit la un sunet mai vibrant și optimist, colaborând cu artiști precum Beyoncé și Tove Lo. Acest album a fost urmat de un turneu global spectaculos, care a inclus spectacole impresionante cu efecte vizuale și pirotehnice, consolidând reputația lor de maeștri ai concertelor live.

CITEȘTE ȘI – JENNIFER LOPEZ ȘI BEN AFFLECK, ÎN PRAGUL DIVORȚULUI? MOTIVELE DIN SPATELE CRIZEI DIN RELAȚIA LOR, DEZVĂLUITE