Cum se trezește Sebastian Burduja la patru dimineața, în campania electorală

Photo of author

By Alexandru Stancu

sebastian burduja

Sebastian Burduja e pus „pe treabă” în campania electorală. „Următorul primar al Bucureștiului”, așa cum singur se intitulează pe pagina sa de LinkedIn, a mers la Depoul Victoria al STB.

„Am început ziua la 4:45, alături de oamenii minunați de la Depoul Victoria al STB. Aici am văzut un alt colț de București, la doi pași de guvern, un nou simbol al eșecului Primăriei Generale din ultimii 8 ani și mai bine. Aici se pun în mișcare, vestind dimineața, roțile tramvaielor care îi duc pe bucureșteni acolo unde trebuie să ajungă, pe tot parcursul zilei.

În ciuda condițiilor de muncă, a echipamentelor și clădirilor, care ne-au adus în atmosfera de acum 70 de ani, oamenii acestui loc au puterea de a zâmbi și de a face ca lucrurile să se întâmple. Este o combinație impresionantă de anduranță, creativitate și sacrificiu pentru comunitate.

Daniel Istrate și echipa de la STB nu au nevoie de noi promisiuni. Au nevoie de un Primar General de acțiune, cu energie și cu dorința de a schimba în bine starea de fapt. Aici e nevoie de ample lucrări de modernizare. Locul poate deveni mai ușor un muzeu frumos al orașului decât un depou modern, dar soluțiile le vom stabili împreună.

Niciun Primar General nu a călcat pe aici, mi-au spus oamenii pe care i-am întâlnit. Ei au avut alte treburi, alte priorități. Dar până nu înțelegi lucrurile acestea, până nu vezi cu ochii tăi, degeaba pretinzi ca vrei să schimbi orașul.

Duminica asta este despre asta: trecut vs. viitor. Foștii au demonstrat ce pot și ce nu pot să facă. E timpul pentru altceva, pentru a da acestui oraș viitorul pe care îl merită.

Împreună schimbăm Bucureștiul”, a fost mesajul postat de Sebastian Burduja pe pagina sa de LinkedIn.

Sebastian Burduja este una dintre figurile proeminente ale politicii românești contemporane, cunoscut pentru implicarea sa activă în promovarea reformelor și modernizării țării. Cu o carieră remarcabilă în sectorul public și privat, Burduja aduce o perspectivă nouă și energică în arena politică. Acest articol explorează parcursul său profesional, contribuțiile și viziunea sa pentru viitorul României.

Sebastian Burduja s-a născut pe 19 octombrie 1985, în București. A urmat studii universitare la Stanford University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din lume, unde a obținut o diplomă în științe politice și economie. Ulterior, și-a continuat educația la Harvard University, unde a obținut un Master în Administrarea Afacerilor (MBA) și un Master în Politici Publice (MPP).

Experiența sa profesională este la fel de impresionantă. Burduja a lucrat pentru Banca Mondială, unde a fost implicat în proiecte de dezvoltare economică și socială în mai multe țări. De asemenea, a fondat și condus Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), o organizație care sprijină studenții români din diaspora și promovează colaborarea între aceștia și țara natală. 

Sebastian Burduja și-a început cariera politică în România cu scopul de a aduce schimbări semnificative în guvernare și administrație. A fost unul dintre fondatorii Partidului Inițiativa România, o mișcare politică tânără și dinamică, axată pe transparență, integritate și inovație în sectorul public.

CITEȘTE ȘI – „ORICE OPȚIUNE E PE MASĂ”, SPUNE CIUCĂ DESPRE O POSIBILĂ COLABORARE CU USR