Antrenorul din Superligă păcălit de propriul jucător. „El făcea tot jocul”

Photo of author

By Alexandru Stancu

fc botoșani aldair bogdan andone

Bogdan Andone, antrenorul lui FC Botoșani, a fost prezent astăzi în studioul GSP Live, unde a dezvăluit cum a fost indus în eroare de jucătorul Aldair Ferreira, folosindu-l pe un post greșit. În vârstă de 26 de ani, Aldair Ferreira, deși este mijlocaș central la bază, i-a transmis lui Andone că ar da cel mai bun randament în ofensivă, cu scopul de a prinde cât mai multe minute pe teren.

Bogdan Andone, care a preluat echipa FC Botoșani după 21 de etape, a mărturisit că a avut nevoie de 8-9 meciuri pentru a cunoaște cu adevărat toți jucătorii din lot. Aceasta este o provocare comună pentru antrenorii care preiau echipe în mijlocul sezonului, deoarece adaptarea la stilul de joc și la potențialul fiecărui jucător necesită timp. Transferat la începutul lunii ianuarie din Lituania, Aldair Ferreira a încercat să profite de soluțiile limitate de atac ale echipei. În contextul acestor constrângeri, el a afirmat că ar performa mai bine într-o poziție ofensivă, sperând să bifeze cât mai multe minute de joc. Această strategie a mijlocașului de a se autopromova în atac a fost, însă, demascată de Andone, care a realizat în cele din urmă că Ferreira nu își valorifică pe deplin calitățile în această poziție.

„Cam după al doilea meci din play-out am reușit să îmi dau seama de fiecare jucător, ce post joacă, cum joacă. Trecuseră 8-9 jocuri deja. Nu am avut meciuri amicale, nu știam jucătorii străini.

Îți dau un exemplu, Aldair. A jucat senzațional, incredibil de bine ca număr 6. Dar la început, cu toate că discutasem și cu el, mi s-a transmis că poziția lui este de extremă dreapta de picior stâng sau un fel de inter cu profil ofensiv. Probabil el a fost învățat să spună lucrurile astea, pentru că noi nu aveam soluții pe acele poziții.

Mai făceam meciuri amicale, în cursul săptămânii, cu echipe de Liga 3, ca să le dau minute jucătorilor care au jucat mai puțin în weekend. Și Aldair tot insista pe aceleași poziții. El nu are caracteristicile unei extreme. Nu are explozie, nu are viteză. Are calitate extraordinară la pasă, o viziune bună. Nu m-a convins niciodată că poate juca extremă.

El se pregătea extraordinar, dar nu i se potrivea deloc postul. Am încercat cu el la Sibiu, la acel 0-2, a jucat foarte slab. Toată echipa a jucat slab, dar el nu s-a regăsit deloc în joc. Nicio realizare!

A venit meciul cu Craiova din play-out și voiam mai multă cursivitate, era 0-1 la pauză pentru FCU. Am făcut 3 schimbări în echipă și am jucat cu el număr 6. Și a făcut un joc fabulos în repriza a doua. Am câștigat 4-1 și a jucat incredibil de bine.

După meci, am discutat cu el și mi-a spus că, de fapt, în Portugalia, era un fel de playmaker, într-un sistem 4-3-3 sau 4-4-1-1. El făcea tot jocul. La mine, juca în bandă și nici nu atingea mingea. Nu e un jucător de 1 la 1, nu e exploziv precum MailatMitrov sau Ofosu”, a declarat Bogdan Andone potrivit gsp.

CITEȘTE ȘI – JOSE MOURINHO, PREZENTAT LA FENERBAHCE ÎN FAȚA A 45.000 DE OAMENI