PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ŞI CONSUM DE DROGURI DE RISC

Photo of author

By Edward Ciolacu

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în trafic şi consum ilicit de droguri de risc./ 25 de persoane au fost conduse la audieri, 8 dintre acestea fiind reținute.
La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea şi Galaţi.
Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele unor persoane bănuite săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri şi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi vândut droguri pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Brăila şi ar fi racolat persoane care să îi sprijine în activitatea infracţională.
În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un grinder şi un mini-cantar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.
25 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, pentru audieri.
Față de 8 persoane, cu vârste între 23 și 62 de ani, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 ore, urmand să fie prezentate Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galati şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi jandarmi.