REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE MINORI ȘI CERŞETORIE

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Cluj și procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut 4 persoane, bănuite de trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi folosirea minorilor în scop de cerşetorie.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Cluj, cercetează 4 persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

Din cercetări a reieșit că, în vara acestui an, cei în cauză, cu vârste între 30 şi 46 de ani, din județele Sălaj şi Cluj, ar fi practicat cerşetoria pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Bistriţa şi ar fi împarțit veniturile obţinute.

Doi dintre aceştia şi-ar fi determinat și copiii, de 3 şi 5 ani, să apeleze la mila publicului și ar fi folosit veniturile obţinute de minori pentru achitarea unor datorii.

Polițiștii au pus în aplicare 6 mandate de aducere. La data de 25 octombrie a.c., 4 persoane fost reținute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de minori au fost dispuse măsuri de protecţie, în prezent fiind instituţionalizaţi într-un centru de minori din Cluj.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi jandarmi.