Dan Petrescu, la un pas de CFR Cluj. „Patronii echipelor din Superligă trăiesc din amintiri!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

dan petrescu

Dan Petrescu, în vârstă de 56 de ani, se pregătește să revină pe banca tehnică a echipei CFR Cluj, după ce s-a înțeles cu conducerea clubului și urmează să semneze contractul în zilele următoare. Revenirea sa a stârnit interesul și comentariile din partea comunității fotbalistice, iar Ionuț Rada, fost jucător cu experiență în fotbalul românesc, a exprimat opinia sa în legătură cu această mutare importantă.

Rada, care a evoluat la echipe precum CFR Cluj, FCSB sau Rapid, consideră că revenirea lui Dan Petrescu la conducerea tehnică a CFR-ului este semnificativă pentru fotbalul românesc în ansamblul său. Cu toate acestea, el subliniază că situația este acum complet diferită față de primele mandate ale lui „Bursuc” la echipa din Gruia.

Unul dintre principalele aspecte evidențiate de Rada este situația financiară dificilă în care se află clubul CFR Cluj, cu datorii semnificative către finanțator. Această realitate poate afecta capacitățile lui Dan Petrescu de a aduce îmbunătățiri semnificative echipei prin transferuri sau alte investiții.

Cu toate acestea, Rada atrage atenția că atât conducerea clubului, cât și suporterii, vor avea așteptări mari de la revenirea lui Dan Petrescu. Presiunea va fi ridicată, iar Petrescu va trebui să își folosească experiența și abilitățile tactice pentru a obține rezultatele dorite cu lotul actual al echipei.

Astfel, revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj este așteptată cu nerăbdare de către suporteri și va reprezenta un nou capitol în evoluția echipei în lupta pentru trofee și succese în fotbalul românesc.

Un antrenor care a câștigat campionate la CFR. Ridică valoarea și așteptările în Liga 1. Vine un alt antrenor cu experiență, un antrenor care a făcut rezultate în România. Îl avem și pe Neluțu Sabău care s-a întors de aproximativ doi ani de zile, asta e foarte bine. Pentru Liga 1 e important să revină antrenorii cu experiență și mai ales antrenorii care au făcut rezultate.

Vom vedea dacă se va ajunge la oficializarea acestei reveniri, însă situația este total diferită față de cum era atunci când a venit Dan Petrescu la CFR Cluj în primul mandat. Mă refer la partea financiară, nu erau atât de multe datorii. Chiar dacă sunt către patronul echipei, era un început, era dispus să investească. Cifrele pe care le-am văzut acum în presă sunt foarte mari.

Vorbim de un lot care nu mai e la fel de competitiv și valoric așa cum era la primul mandat. Vorbim de un schimb de generații, e o cu totul și cu totul altă situație. Îmi aduc aminte că suporterii CFR-ului, când era aici, spuneau ’Ne-am săturat de Dan Petrescu, vrem un antrenor care să ne aducă și spectacol’.

Nu a durat mult lucrul ăsta și suporterii CFR-ului vor rezultate și își doresc un antrenor mai pragmatic, un antrenor care nu e cel mai spectaculos, dar care a adus rezultate importante. Dan Petrescu e un antrenor pretențios, își dorește un lot competitiv, își dorește jucători care să facă diferența, își dorește concurență pe posturi. Vom vedea dacă patronul echipei va îndeplini dorințele antrenorului sau dacă va fi o altă abordare a lui Dan Petrescu.

Chiar daca vorbim de Dan Petrescu, un antrenor cu experiență, valoros, e cu totul și cu totul altă situație. El, când a venit, avea un lot sudat, a completat ce-i drept, dar avea un lot de jucători foarte buni. Mulți dintre ei erau la echipa națională. Acum se află în situația în care va trebui să construiască, ceea ce se aștepta și de la Mandorlini, care în mare parte nu a reușit. Sunt curios cum se va descurca Dan Petrescu în situația asta, în care așteptările sunt foarte mari”, a spus Ionuț Rada, potrivit Sport.ro.

„Vorbim de patronii echipelor, care trăiesc din amintiri, se gândesc ’Dacă l-am avut pe Petrescu, am câștigat campionate, dacă l-am avut pe Napoli, am scăpat de retrogradare’. Ar trebui să se lucreze mai mult pe proiecte pe timp mediu și lung. După rezultatul CFR-ului cu Corvinul, toate aceste alegeri au fost emoționale.

Așa s-a întâmplat și la Craiova, am văzut și reacțiile din tabăra rapidistă. Nu poți să iei o decizie doar pentru că ai pierdut cu 0-4 cu Corvinul. E un rezultat rușinos, care doare, dar atunci când ai un proiect cu un antrenor, ai niște discuții, încerci să duci lucrurile la capăt. Antrenorul trebuie să răspundă prin rezultate și prin ceea ce face la antrenamenete zi de zi.

Cred că de cele mai multe ori în fotbalul românesc sunt aceste alegeri emoționale, decât să vorbim despre niște proiecte cu adevărat. Neluțu Sabău încearcă la Universitatea Cluj acest proiect, dar îi este și lui foarte greu. Foarte puțini antrenori sunt aduși pentru a construi, sunt aduși pentru a îndeplini cât mai repede un obiectiv. De asta e posibil ca la CFR Cluj, dacă va veni Dan Petrescu, obiectivul va fi câștigarea campionatului”, a adăugat Rada.

CITEȘTE ȘI – GIGI BECALI, PREGĂTIT DE LIGA CAMPIONILOR + FLORINEL COMAN VREA SĂ PLECE DE LA FCSB