Marcel Ciolacu, un pas înapoi: „Nu sunt un bun candidat pentru funcția de președinte”

Photo of author

By Alexandru Stancu

marcel ciolacu / evaziunea fiscală

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații importante luni seară, la Antena 3 CNN, exprimându-și rezervele cu privire la candidatura sa la alegerile prezidențiale. În timpul interviului, el a subliniat că nu este convins că este cel mai potrivit candidat sau că ar urma să se înscrie în cursa pentru funcția de președinte al României, sugerând că preocupările sale sunt în prezent concentrate asupra actului de guvernare.

Întrebat explicit dacă intenționează să anunțe candidatura sa la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns clar, evidențiind că este necesar să ia în considerare mai întâi responsabilitățile sale actuale și impactul pe care îl au asupra guvernării și a cetățenilor.

„Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. (…) Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă şi ca şi acum şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat, fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate”, a spus Marcel Ciolacu.

Această declarație a lui Ciolacu sugerează o abordare prudentă și o evaluare atentă a opțiunilor sale politice, reflectând o conștientizare a complexității și a cerințelor implicate în funcția de președinte. În plus, subliniază importanța responsabilității și a dedicării față de actul de guvernare într-o perioadă în care România se confruntă cu numeroase provocări și probleme.

În consecință, în ciuda speculațiilor și presiunilor politice, Marcel Ciolacu pare să își mențină focalizarea pe sarcinile sale curente și pe necesitatea de a se asigura că acțiunile guvernului sunt orientate spre binele și progresul țării, înainte de a lua în considerare orice decizie privind o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale.

„Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis”

„Cred că şi PSD-ului şi PNL-ului prinde foarte bine această umanizare prin care trece în acest moment. Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a mai spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI – NICOLAE CEAUȘESCU: O PRIVIRE ASUPRA VIEȚII ȘI CONDUCERII SALE ÎN ROMÂNIA COMUNISTĂ