Cu ce poți asocia bananele la micul dejun?

Photo of author

By Ramona Fustos

Te întrebi cu ce poți asocia bananele la micul dejun? Cu siguranță că știi deja că bananele au o mulțime de atuuri pentru sănătate. Sunt cele care pot proteja inima grație bogăției în potasiu, dar pot regla și nivelul de colesterol grație amidonului rezistent. Și totuși, unele persoane spun că sunt prea dulci deoarece au tendința de a urca nivelul de glicemie. Dar, trebuie să știi că există unele alimente ideale cu care le poți asocia la micul dejun.

Cu ce poți asocia bananele la micul dejun?

Îți vom reaminti, pentru orice eventualitate. Pentru a începe ziua cu dreptul, este important să iei un mic dejun bun. Începe ziua cu o sursă de proteine, cum ar fi ouăle. Adaugă grăsimi sănătoase, cum ar fi migdalele, nucile sau alunele, care conțin acizi grași omega-3 și omega-9, esențiali pentru buna funcționare a organismului nostru. Adăugarea unui fruct întreg, cum ar fi o banană, îți va permite să profiți de toate fibrele și să reduci asimilarea zaharurilor. În cele din urmă, un ceai verde bun este ideal pentru a te menține hidratat, profitând în același timp de numeroșii antioxidanți. Acum să vedem mai în detaliu alimentele pe care să le asociezi cu bananele la micul dejun.

Ouăle, ideale pentru micul dejun

Ouăle sunt o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate. Sunt cele care pot ține de foame și care vor menține nivelul de energie stabil de-a lungul întregii zile. În plus, ouăle sunt cele mai bogate în vitamina B12, vitamina D, fier, zinc și seleniu. De asemenea, acestea furnizează aminoacizi, care sunt elementele constitutive ale proteinelor, necesare pentru creșterea, repararea și funcționarea celulelor. Un mod excelent de a începe ziua!

Avocado

Avocado este un fruct foarte bogat în grăsimi sănătoase și poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare. Conțin carotenoizi, lutetină și zeaxanthină, foarte buni pentru piele și vedere. Pe lângă vitaminele A, C, E, B1, B5, B6 și K, avocado conține următoarele componente, care sunt utile pentru menținerea sănătății și controlul nivelului de colesterol: calciu, fier, fosfor și magneziu. De asemenea, se crede că ajută la ameliorarea inflamațiilor articulare, iar fibrele sale previn constipația, îmbunătățind în același timp tranzitul intestinal. Interesant, nu-i așa?

Semințele

Semințele precum cele de chia, de in, de cânepă sau de dovleac sunt parfumate și vor veni cu latura lor crocantă pentru micul dejun. Alături de banane și oleaginoasele sunt la fel de benefice.

Care sunt alimentele cu care nu trebuie să se asocieze bananele la micul dejun?

Deoarece bananele au un pH relativ scăzut și nu sunt foarte acide, ele nu trebuie combinate cu alimente acide cu pH ridicat, cum ar fi citricele. Această combinație ar putea să deranjeze digestia, provocând probleme gastrointestinale, cum ar fi:

-balonare.

-gaze.

-stomac deranjat.

În mod similar, bananele și fructele acide pot provoca probleme precum greață și dureri de cap. În cele din urmă, se recomandă să se evite consumul de banane cu carbohidrații procesați care se găsesc în multe produse industriale, cum ar fi produsele de patiserie. De fapt, carbohidrații prelucrați din produsele de patiserie durează mult timp pentru a fi digerați, în timp ce bananele, care sunt bogate în fibre, vor trece rapid prin stomac și intestine. Rezultatul: o combinație digestivă foarte incomodă.