Prima înfrângere pentru Costel Gâlcă. „Cred că trebuie să facem mai multe lucruri în atac pentru a câștiga”

Photo of author

By Alexandru Stancu

costel gâlcă

Într-o partidă tensionată din play-off-ul Superligii, CFR Cluj a obținut o victorie crucială în fața Universității Craiova, înregistrând un scor de 0-1 pe terenul echipei gazdă.

Decisivul gol al meciului a venit într-un moment de cotitură, când atacantul Bîrligea, intrat pe teren în locul lui Michael, a reușit să înscrie la doar trei minute de la intrarea sa în joc. După o pasă precisă din partea lui Tachtsidis, Bîrligea a reușit să înfrunte apărarea adversă și să-l învingă pe portarul Popescu cu un șut bine plasat în interiorul careului.

Această victorie a reprezentat o lovitură importantă pentru echipa CFR Cluj în cursa pentru titlul de campioană, consolidându-și poziția în fruntea clasamentului și acumulând puncte prețioase în lupta pentru trofeu.

Pentru Universitatea Craiova, înfrângerea a fost o dezamăgire, dar echipa va continua să lupte pentru a-și îmbunătăți performanța în viitoarele meciuri și pentru a-și atinge obiectivele din acest sezon.

Costel Gâlcă, dezamăgit de băieții lui

”Nu le-am pus probleme în prima repriză, am fost prea respectuoși cu ei. În a doua repriză ne-am desfăcut mai mult. Preferam să iau golul dintr-o acțiune a lor mai fluidă. Cred că trebuie să facem mai multe lucruri în atac pentru a câștiga. Prima repriză nu am avut ocazie clară de a marca. 

Ne mai rămân 4 meciuri și sper să facem meciuri mult mai consistente pentru a câștiga. Nu mai suntem la mâna noastră, dar facem tot posibilul să terminăm cât mai sus. 

Încerc să iau deciziile cele mai bune, să bag cei mai în formă jucători. Încercăm să folosim toți jucătorii. Îmi doresc și sper din tot sufletul, o să încerc să ne batem până la ultimul meci la locul 2”, a declarat Constantin Gâlcă, după partida pierdută.

Costel Gâlcă este un fost fotbalist român și antrenor de fotbal, cunoscut pentru contribuția sa în fotbalul românesc, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Născut pe 8 decembrie 1972 în localitatea Strehaia din județul Mehedinți, Costel Gâlcă și-a început cariera de fotbalist la echipa din orașul său natal, CS Strehaia. Talentul său a fost remarcat rapid, iar în 1991 a fost transferat la Universitatea Craiova, unde a evoluat ca mijlocaș defensiv timp de patru ani.

În 1995, Gâlcă a fost transferat la Steaua București, una dintre cele mai mari echipe din România, unde și-a continuat ascensiunea în fotbalul românesc. A jucat la Steaua timp de cinci sezoane, în timpul cărora a câștigat mai multe titluri de campion al României și a participat la competiții europene prestigioase, cum ar fi Liga Campionilor și Cupa UEFA.

După perioade scurte petrecute la echipele Real Sociedad din Spania și VfB Stuttgart din Germania, Gâlcă s-a întors în România și a jucat pentru Dinamo București între 2003 și 2006. A încheiat apoi cariera de jucător la FC U Craiova 1948, echipă la care a și începutu antrenoratul.

În 2014, Costel Gâlcă a preluat funcția de antrenor la echipa Steaua București, iar în scurt timp a reușit să câștige titlul de campion al României și Cupa Ligii. Succesul său rapid l-a propulsat în atenția cluburilor din străinătate, iar în 2015 a fost numit antrenor la clubul spaniol RCD Espanyol.

De-a lungul carierei sale de antrenor, Gâlcă a mai antrenat echipe precum Getafe CF și FCSB în România. Cu toate că a întâlnit diverse provocări și a avut rezultate fluctuante, Gâlcă rămâne un nume respectat în fotbalul românesc și un exemplu pentru tinerii fotbaliști și antrenori aspiranți.

CITEȘTE ȘI – INTERZIS DE PE STADIOANE, GIGI BECALI A TRANSMIS CÂND REVINE LA MECIURILE ECHIPEI FCSB