Clotilde Armand, din nou atacată. „Mi s-a făcut milă!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

clotilde armand

Refuzând să demisioneze în ciuda presiunii venite din partea reprezentanților PSD, primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, trimisă în judecată pentru folosirea funcției în favoarea unor persoane, și-a exprimat poziția fermă pe rețelele de socializare.

Într-o postare pe Facebook, Armand a reafirmat angajamentul său pentru principiul „Fără penali în funcții publice”, subliniind necesitatea ca persoanele condamnate definitiv să fie interzise să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Această reacție vine în contextul în care PSD-ul a solicitat demisia sa în urma acuzațiilor de folosire a funcției în favoarea unor persoane, aducând sub semnul întrebării integritatea sa ca primar. Totuși, Armand nu pare să se lase descurajată de presiunea politică și își continuă mandatul în funcția de primar al Sectorului 1.

„Inevitabilul s-a produs”

„Inevitabilul s-a produs. Ciolacu prin partidul lui de politicieni „incoruptibili și cinstiți” au zis să-mi dau demisia pentru că au auzit și ei de „Fără penali în funcții publice”. Așa le-au zis consultanții PSD PNL să strige de acum. Bineînțeles că mi s-a făcut din nou milă de Ciolacu.

Marcele… ia-ți un pix și o hârtie și scrie pe silabe: Fără penali în funcții publice are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor CONDAMNAȚI DEFINITIV să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Cât despre demisia mea… hmm. M-am gândit foarte bine și vreau să vă transmit că mai stau pe aici. Așa, să vă scot din minți că nu mai puteți fura. Nu mai plângeți oameni buni din PNL PSD pentru că eu tot voi candida. Iar Marcel al vostru tot la covrigărie se întoarce”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand este o personalitate politică și economistă franceză, cunoscută în special pentru activitatea sa în România, unde a fost aleasă primar al Sectorului 1 al Bucureștiului în 2020.

Născută pe 22 august 1973 în Franța, Clotilde Armand a studiat la prestigioasa École Normale Supérieure din Paris, unde a obținut o licență în economie și apoi un master în științe economice. Ulterior, și-a continuat studiile la London School of Economics, unde a obținut un al doilea master în analiză și politici economice.

Cariera lui Clotilde Armand a început în domeniul economic, lucrând pentru diverse instituții financiare și consultanță, inclusiv în Statele Unite ale Americii și în Rusia. A activat apoi în cadrul instituțiilor europene, lucrând pentru Comisia Europeană și apoi pentru Parlamentul European.

În 2014, Clotilde Armand s-a mutat în România, unde a devenit o voce activă în lupta împotriva corupției și a abuzurilor din administrația locală. În 2020, a candidat și a câștigat funcția de primar al Sectorului 1 al Bucureștiului, reprezentând alianța politică USR-PLUS.

Ca primar, Clotilde Armand și-a propus să lupte împotriva corupției și să aducă transparență în administrația locală. Ea a promis să implementeze politici de dezvoltare urbană sustenabilă, să îmbunătățească infrastructura locală și să sprijine comunitatea locală în diverse domenii, de la educație la mediu și cultură.

Cu toate că a întâmpinat diverse critici și provocări în timpul mandatului său, Clotilde Armand a rămas un lider puternic și determinat, continuând să lupte pentru interesele și nevoile locuitorilor Sectorului 1 al Bucureștiului.

CITEȘTE ȘI – CĂTĂLIN CÎRSTOIU NU MAI E CANDIDAT LA PRIMĂRIA CAPITALEI. FIREA ȘI BURDUJA, NOII „LUPTĂTORI”