Băutura japoneză bogată în probiotice și supranumită „perfuzia de băut” care favorizează digestia și alungă oboseala

Photo of author

By Ramona Fustos

Ai auzit de băutura japoneză pe care trebuie să o alegi și tu pentru a fi în formă maximă întreg anul? Din Japonia mai avem o mulțime de băuturi și alte ingrediente capabile să ne mențină în formă și chiar să aibă grijă de silueta noastră. Nu e de mirare. Japonezii sunt poporul cel mai longeviv din lume. Deci sunt o bună sursă de inspirație.

Dacă nu te simți deloc în formă și simți că te miști cu încetinitorul, am găsit băutura de care ai nevoie. Este vorba despre Amazake.

Amazake: o băutura japoneză excelentă

În traducere literală, amazake înseamnă sake dulce. Este un sake a cărui fermentare a fost oprită înainte ca zahărul să fie transformat în alcool. Prin urmare, această băutură conține puțin sau deloc alcool.

Fabricată din koji de orez, această specialitate este dulce în mod natural. Este un preparat cu dublă fermentare care poate fi servit cald sau rece. Dacă dorești, se poate adăuga ghimbir sau ceai verde matcha.

Amazake, o băutură japoneză milenară pentru o stare de bine

Amazake este o băutură tradițională care se folosește de secole. Este preparată cu orez fermentat și este apreciată atât pentru gustul să delicios, cât și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. În plus, conține o mulțime de proprietăți nutritive precum glucoza, vitamine și aminoacizi esențiali. Se poate bea atât pe timp de iarnă, cât și vara pentru a face față mai bine căldurii.

De ce se recomandă?

Pentru că, în primul rând, Amazake este o sursă naturală de probiotice. Fermentarea orezului este cea care va produce bacteriile benefice care pot favoriza o floră intestinală sănătoasă. Aceste probiotice sunt esențiale pentru a menține echilibrul microflorei intestinale, un lucru care duce și la întărirea sistemului imunitar. Consumând în mod regulat această băutură, poți favoriza și digestia, poți reduce problemele gastrointestinale și poți ameliora în mod global starea de bine.

Dar asta nu este totul. Amazake este bogată în nutrienți esențiali. În timpul procesului de fermentare, boabele de orez eliberează enzimele care  descompun glucidele complexe în zaharuri mai simple, un lucru care facilitează absorbția lor de către corp. Un lucru care înseamnă că Amazake este o excelentă sursă de energie instantă și durabilă. În plus, mai conține și vitamine din grupa B , aminoacizi și minerale precum potasiul sau fosforul, care sunt cruciale pentru buna funcționare a corpului.

Amazake este deci celebră și pentru proprietățile sale energizante. Zaharurile naturale provenit din fermentația orezului sunt cele furnizează o eliberare de energie constantă. Este deci o băutură ideală pentru a susține un nivel de energie stabil de-a lungul întregii zile. Amazake oferă deci o opțiune mai echilibrată și mai stabilă pentru a stimula vitalitatea.

Dacă ai probleme cu somnul, Amazake te va ajuta și în acest caz. Orezul fermentat conține triptofan, asta înseamnă că îți poate regla și somnul. Dacă vei consuma Amazake în mod constant, vei observa și o ameliorare a calității somnului și o reducere a nivelului de stres, un lucru extrem de benefic pentru sănătate fizică și mentală.