Adrian Mititelu, despre o posibilă retrogradare a FCU

Photo of author

By Alexandru Stancu

adrian mititelu

Adrian Mititelu, finanțatorul de la FCU Craiova, a făcut o declarație importantă, arătând că nu va abandona echipa nici în cazul unei retrogradări. Echipa olteană se află pe locul de baraj în Superliga, având 16 puncte, la doar două puncte peste Voluntari, prima echipă aflată pe locul direct retrogradabil. Cu toate acestea, FCU Craiova nu este departe de salvarea directă, fiind la un punct în spatele lui Poli Iași, prima echipă deasupra liniei de retrogradare, cu încă 8 etape rămase din play-out. Această declarație arată hotărârea lui Mititelu de a continua să susțină echipa, indiferent de obstacolele cu care se confruntă.

„Dar de ce? Liga a doua e o sperietoare? E un restart, e un nou început”

„Fotbalul continuă, indiferent în ce ligă suntem. E o întrecere sportivă unde participă 16 cluburi. Unii sunt mai merituoși, alții mai puțini merituoși. Trebuie să fim bărbați și să privim lucrurile așa cum trebuie. Am văzut și pe domnul Iftime și pe alții că dacă retrogradează se lasă de fotbal. Dar de ce? Liga a doua e o sperietoare? E un restart, e un nou început. Nu văd ceva ieșit din comun. Sunt lucruri mai grave care se întâmplă oamenilor, nu asta. Dacă iubești o echipă, o iubești și în liga a patra, cum s-a întâmplat la noi. Așa se vede atașamentul”, a declarat Mititelu, potrivit sport.ro.

„Nicolo Napoli a fost un om care tot timpul și-a dorit să fie aici”

„Ceea ce am vrut să aduc (n.r – antrenor) nu am reușit din motive obiective, în sensul că nu m-am corelat cu interesele celor care au putut să vină. Unii au refuzat și au spus că vor să preia echipa doar la început de sezon pentru că e o presiune mare. Probabil le-a fost teamă de eșec.

Nicolo Napoli a fost un om care tot timpul și-a dorit să fie aici. El s-a autopropus și a spus că vrea să mă ajute, deci nu eu am insistat. Când am văzut că un om vrea să vină la noi să ne ajute, se autopropune și că nu i-a fost teamă de eșec… pentru moment a fost cea mai bună soluție.

Am vrut să facem și pe placul a circa 1.500-2.000 de simpatizanți ai lui Nicolo Napoli. Din suporterii noștri, cam 70% sunt fani Nicolo Napoli.

Am vrut ca înaintea meciului cu CSU să creez o emulație cu acești fani ai lui Nicolo Napoli, care m-au zăpăcit prin mesaje. Am vrut să împușc doi iepuri dintr-un foc. El știe ce vreau eu, eu știu ce vrea el. Pentru moment e o soluție de avarie. În acești 20 de ani, de când Nicolo Napoli vine la Craiova, doar de două ori a fost demis.

În rest, așa-zisele 10 mandate sunt cuantumul înțelegerilor dintre noi. Am stabilit să vină pentru 3 luni, 3 luni a venit. Dacă am stabilit să vină pentru 7 luni, a venit pentru 7 luni. Nu a fost dat afară, așa a fost înțelegerea”, a continuat Mititelu.

CITEȘTE ȘI – DUMITRU DRAGOMIR, ATAC FĂRĂ PRECEDENT LA ADRESA LUI FLORINEL COMAN