Sferturile de finală europene. Champions League, Europa League & Europa Conference League

Photo of author

By Alexandru Stancu

sferturile de finală

Astăzi, 15 martie 2024, s-au tras la sorți meciurile din sferturile de finală europene: Champions League, Europa League și Europa Conference League.

Sferturile de finală UEFA Champions League

Arsenal – FC Bayern Munchen

Atletico Madrid – Borussia Dortmund

Real Madrid – Manchester City 

PSG – FC Barcelona 

Sferturile de finală UEFA Europa League

AC Milan – AS Roma

Liverpool – Atalanta

Bayer Leverkusen – West Ham

Benfica – Marseille

Sferturile de finală UEFA Conference League

Club Brugge – PAOK

Olympiakos – Fenerbahce

Aston Villa – Lille

Viktoria Plzen – Fiorentina

Răzvan Lucescu a reușit o performanță uluitoare joi seara, zdrobind Dinamo Zagreb cu 5-1.

„Am vrut să revenim la ceea ce știm să facem cel mai bine: să reacționăm, să avem intensitate și determinare, calități esențiale într-un asemenea meci. Sacrificiul de pe teren a fost esențial. Este o realizare extraordinară pentru echipă.

Este a doua oară în 20 de ani când o echipă din Grecia ajunge în sferturile de finală ale unei competiții europene, iar cealaltă echipă a fost tot PAOK, acum doi ani. Am subliniat acest aspect jucătorilor înainte de meci.

Suporterii trebuie să fie alături de echipă, nu doar astăzi, ci și în general, chiar și atunci când nu facem un meci bun. Suntem oameni, ne străduim mereu să facem tot posibilul, să jucăm cel mai bun fotbal. Avem un sezon magic, așa că avem nevoie de sprijinul lor”, a spus Răzvan Lucescu după 5-1 cu Dinamo Zagreb de joi seara.

UEFA Champions League

UEFA Champions League este cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa, atrăgând cele mai bune echipe de fotbal din întreaga continent. Fondată în 1955, competiția a evoluat de-a lungul anilor, devenind unul dintre cele mai urmărite și mai apreciate evenimente sportive la nivel mondial.

Echipele calificate din diverse ligi europene se întrec într-un format de ligă și eliminare pentru a câștiga trofeul Champions League. Meciurile intense și dramatice, desfășurate pe cele mai importante stadioane din Europa, atrag milioane de fani și spectatori din întreaga lume.

Prestigiul și trofeul UEFA Champions League au devenit simboluri ale excelenței în fotbalul european și un obiectiv major pentru cluburile de top din întreaga lume.

UEFA Europa League

UEFA Europa League este o altă competiție de fotbal organizată de UEFA, care oferă șansa echipelor europene de a concura la nivel internațional. Înființată în 1971, Europa League oferă echipei care nu se califică în Champions League o altă șansă de a câștiga un trofeu european.

Cu un format similar cu cel al Champions League, Europa League aduce laolaltă echipe din diverse țări europene pentru a se întrece într-un mix de meciuri de ligă și eliminare. Trofeul Europa League și competiția în sine au devenit o rampă de lansare pentru cluburi mai mici și o oportunitate de a câștiga recunoaștere și prestigiu la nivel internațional.

UEFA Europa Conference League

UEFA Europa Conference League este cea mai recentă competiție introdusă de UEFA, având prima ediție în sezonul 2021-2022. Acest nou turneu își propune să ofere cluburilor mai mici o platformă de a concura la nivel european și de a-și îmbunătăți prezența în competițiile internaționale.

Europa Conference League completează Europa League și Champions League, oferind un alt nivel de competiție pentru cluburile care nu se califică în celelalte două competiții. Prin urmare, este o oportunitate pentru echipele din ligile inferioare sau care nu au reușit să se califice în competițiile de top să își demonstreze abilitățile și să obțină experiență la nivel european.

Champions League, Europa League și Europa Conference League sunt competiții importante care își atrag propriul public și își păstrează propria importanță în peisajul fotbalului european. Fiecare dintre acestea oferă o platformă unică pentru cluburi de diferite nivele de calitate să concurereze și să se evidențieze la nivel internațional.

CITEȘTE ȘI – PROBLEME PENTRU DANIEL NICULAE. PREȘEDINTELE RAPIDULUI, RIDICAT DE MASCAȚI