Plante de pus în dormitor pentru a dormi mai bine

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să te bucuri în dormitor, ți-l dorești cât mai înverzit dar încă mai stai pe gânduri doarece nu știi care sunt cele mai benefice plante pentru sănătatea ta? Poți fi sigur că teama că plantele eliberează dioxid de carbon pe timp de noapte și ne împiedică să respirăm corect este doar o idee preconcepută. De fapt, plantele absorb mult mai mult C02 decât consumă, așa că sunt foarte bune la purificarea aerului.

În același timp, unele plante pot favoriza chiar și somnul și pot să te ajute să dormi mai bine. Iată deci care sunt plantele perfecte pentru domitor.

Cactusul

Este o plantă ideală pentru dormitor deoarece are o funcționare inversă față de majoritatea altor plante. Acesta elibrează dioxidul de carbon ziua și oxigenul pe timp de noapte. Cu alte cuvinte, cea mai bună modalitate de a respira un aer pur. În plus, cactusul este cea mai populară plantă de interior, dar și una din cele mai ușor de întreținut.

Singurul dezavantaj al cactusului este reprezentat de spinii săi. În rest, ei vin în toate formele și mărimile și adaugă o notă exotică oricărei încăperi. Iarna, în loc să alegi un dezumidificator, optează pentru cactus, care este capabil să absoarbă și să rețină apa din mediul ambiant. De asemenea, are proprietăți de eliminare a poluării. Acum te poți bucura de un somn liniștit!

Lavanda

Este o plantă ideală pentru a elibera nivelul de stres, pentru a calma stările de angoasă, dar și pentru a calma nervii. Se poate pune pe pervazul unei ferestre.

Aloe Vera

Aloe Vera, cu proprietățile sale regeneratoare și purificatoare, este un detoxifiant excelent, fiind totodată o plantă ușor de întreținut.

Gardenia

Gardenia este cunoscută pentru calmarea anxietății și promovarea somnului, dar necesită mai multă întreținere.

Iasomia

Iasomia miroase delicios, este foarte frumoasă, iar petalele sale sunt pline de ingrediente calmante și liniștitoare. Iasomia ar trebui deci să se pună cât mai aproape de pat deoarece poate acționa ca un somnifer natural.

Filodendron

Filodendronul, cu frunzișul său luxuriant, curăță și purifică. Este perfect pentru spațiile mici, deoarece crește mare.

Spathiphyllum

Cunoscută și sub numele de „floarea lunii”, elimină toxinele, purifică aerul și promovează o atmosferă liniștitoare. Acesta absoarbe poluanții cancerigeni din aer. Este recomandat pentru încăperile uscate, deoarece menține un nivel minim de umiditate pentru a preveni răspândirea germenilor și impactul alergen al acestora. Cu toate acestea, necesită o temperatură minimă de 20°C.

Cauciuc

Planta de cauciuc, de la numele său latin ficus elastica, este perfectă pentru decorarea dormitorului tău. Are nevoie de lumină indirectă, așa că va prospera într-o cameră cu ceva umbră. Această plantă perenă este ușor de îngrijit și preferă climatele umede, între 15° și 25°C. Poate fi plantată într-un ghiveci, într-un colț al camerei.

Iedera

O altă plantă ideală pentru un dormitor: iedera. Aceasta poate fi așezată într-un ghiveci pe un raft sau atârnată de un spalier de interior. Dacă nu sunteți un deget verde, nu îți fă griji: iedera nu are nevoie aproape deloc de udare (și deloc iarna). Nu o deranjează atmosferele umede și, dimpotrivă, poate usca aerul. Iedera are un frunziș veșnic verde care se dezvoltă fără lumină, în toate climatele. De asemenea, purifică aerul prin absorbția formaldehidei.