Obiceiuri de adoptat seara pentru a te trezi bine dispus dimineața

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să afli câteva obiceiuri de adoptat seara pentru a te trezi bine dispus dimineața? Nu este întotdeauna ușor să te trezești cu dreptul atunci când ai avut o noapte proast. Sau când știi că dimineața va trece fără să ai timp să respiri.

Așa că este o idee bună să începi o rutină de dimineață sănătoasă și liniștitoare, astfel încât să te simți bine toată ziua, la fel ca în diminețile miraculoase. Dar dacă adoptarea anumitor obiceiuri seara ne-ar permite, de asemenea, să ne stimulăm în mod natural hormonii fericirii dimineața?

Cel puțin, asta spun experții. Mici schimbări de comportament seara vor ajuta la îmbunătățirea stării de spirit… a doua zi.

Fă o plimbare seara și bucură-te de un duș fierbinte

Activitatea fizică regulată are multe beneficii în ceea ce privește obosirea corpului, obținerea unui somn bun și trezirea într-o stare de bună dispoziție. Dar, în timp ce unele antrenamente nu sunt recomandate seara, deoarece ne pot suprastimula corpul și ne pot face să ne crească temperatura corporală, de ce să nu optezi mai degrabă pentru o plimbare nocturnă?

Plimbarea de seară ajută la procesarea informațiilor din timpul zilei, deoarece fluxul sanguin crește la nivelul creierului. Această ordine mentală oferă minții ocupate un nivel de pace, ceea ce înseamnă că mă duc la culcare cu un mediu calm și un dialog interior calm.

După ce plimbarea s-a terminat, și chiar dacă nu ai transpirat excesiv, te poți bucura de un duș bun. Dușul de seară poate îmbunătăți somnul prin creșterea scăderii temperaturii corporale centrale necesare pentru a iniția somnul și a menține un somn corect pe parcursul nopții.

Încurajează serile și orele de culcare fără telefon

Telefonul – cu notificările sale, lumina albastră și rețelele de socializare – este dușmanul somnului. Așa că, pentru a te trezi cu dreptul, ține-l departe de tine înainte de a te culca.

Închide ecranele cu aproximativ 30 de minute înainte de a merge la culcare. Nu uita să ții dispozitivele departe de pat, astfel încât să nu fii tentat să le consulți noaptea.

Folosește introspecția și recunoștința

Apoi, practică introspecția în fiecare seară. Dar, întotdeauna cu ajutorul autocompătimirii. Fie că scrii sau gândești, notează pașii pe care i-ai făcut către un obiectiv. Scrie provocările pe care le-ai depășit sau sarcinile pe care le-ai îndeplinit, oricât de mici ar fi acestea. Iar acest sentiment de progres va crea baza pentru un impuls înainte în ziua următoare. Transformă eșecurile din ziua respectivă într-un mod de a face mai bine a doua zi.

Încearcă să reformulezi evenimentele stresante ca pe niște oportunități de a te descoperi pe tine însuți sau de a te alinia la valorile tale cele mai dragi sau la principiile care te ghidează. Această practică simplă ne întărește capacitatea de discernământ și ne poate ajuta să abordăm ziua următoare cu o minte deschisă, gata să învățăm.

În cele din urmă, unul din obiceiuri ar trebui să fie întocmirea unei liste de recunoștință. Dacă petreci câteva minute gândindu-te la oamenii pe care îi apreciezi și la lucrurile pentru care ești recunoscător ca parte a rutinei tale de culcare, te vei simți în mod natural mai puțin stresat și mai conectat atunci când adormi.