Kate Middleton spune că a fost diagnosticată cu cancer și face chimioterapie

Photo of author

By Ramona Fustos

Kate Middleton, prințesa de Wales, a fost diagnosticată cu cancer și urmează un tratament de chimioterapie, a anunțat ea într-un mesaj video difuzat vineri, 22 martie, la două luni după ce a suferit o operație abdominală „majoră”. Tipul de cancer de care suferă nu a fost dezvăluit. Potrivit Palatului Kensington, Kate a început o cură de chimioterapie preventivă la sfârșitul lunii februarie. Acest anunț a stârnit o avalanșă de susținere și vine după ce socrul lui Kate, regele Charles al III-lea, urmează, la rândul său, un tratament împotriva cancerului.

Ce a declarat Kate Middleton?

„Acest lucru a venit, desigur, ca un șoc uriaș iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii „, a declarat Kate, în vârstă de 42 de ani, în videoclipul filmat miercuri la Windsor. „După cum vă puteți imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a-mi putea începe tratamentul „. Cancerul a fost depistat la testele postoperatorii după operația abdominală planificată la mijlocul lunii ianuarie, a spus Kate.

Kate a descris procedura la care a fost supusă ca fiind operație abdominală majoră”. A spus în videoclipul său: „la momentul respectiv, se credea că afecțiunea mea nu era canceroasă”.

Tipul exact al operației la care a fost supusă nu a fost făcut public.

„Operația a fost un succes”, a spus Kate Middleton. „Cu toate acestea, testele efectuate după operație au descoperit că fusese prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez un curs de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament.”

„Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei. Dar și să îi asigurăm că voi fi bine , a spus Kate „. „Așa cum le-am spus, sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul și spiritul meu „.

Ce a spus prințesa de Wales despre soțul ei?

Kate Middleton a spus că faptul că soțul ei, prințul William, a fost alături de ea a fost „o mare sursă de confort și reasigurare”.

„Sperăm că veți înțelege că, în calitate de familie, avem acum nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea. Dar, pentru moment trebuie să mă concentrez pe o recuperare completă”, a declarat Kate. „Mă gândesc, de asemenea, la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri”.

Kate se va întoarce la îndatoririle oficiale când echipa medicală îi va da acordul, potrivit palatului.

Charles a declarat că este „atât de mândru de Kate pentru curajul ei de a vorbi așa cum a făcut-o”. Aceste lucruri le-a declarat vineri un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Regele și prințesa de Wales au fost internați în spital în același timp în ianuarie. În ultimele săptămâni, regele „a rămas în cel mai strâns contact cu iubita sa noră”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Charles și soția sa, regina Camilla, „vor continua să ofere dragostea și sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.