Ingredientele pe care le poți adăuga în cafea pentru ca aceasta să devină mai sănătoasă

Photo of author

By Ramona Fustos

Dacă ai impresia uneori că pauza de cafea este un lucru rău, să știi că nu e chiar așa. Avem o veste bună pentru tine. Trebuie să știi că există o mulțime de avantaje dacă vei alege să îți bei cafeaua dimineața. Nu numai că este o sursă de antioxidanți, dar se poate folosi și alături de alte ingrediente pentru a deveni mai sănătoasă. Deci, dacă vrei să beneficiezi de o mulțime de beneficii, va trebui să folosești următoarele ingrediente.

Adaugă scorțișoară în cafea

Scorțișoara este un ingredient folosit destul de des. Este în același timp, cea care ne duce cu gândul la toamnă, fiind o mirodenie cu proprietăți antimicrobiene, care conține o mulțime de antioxidanți. O doză zilnică de scorțișoară, poate, de asemenea, să scadă nivelul de zahăr din sânge, să îmbunătățească funcția cerebrală și să ajute la digestie. Deci, de ce să nu presari scorțișoară în toate cafelele tale?

Adaugă cacao în cafea

Un lucru care poate părea straniu, dar ciocolata este un complement excelent pentru cafea. Este bogată în antioxidanți, care pot reduce înflamațiile și care pot reduce inflamațiile cerebrale. Pe lângă faptul că este sănătoasă, cacao te poate ajuta să pui cel mai bine în valoare gustul cafelei.

Curcuma

Folosită peste tot pentru savoarea sa, dar și pentru beneficiile sale pentru sănătate, curcuma este un alt ingredient ce se poat folosi pentru cafea. Curcuma coține un compus celebru pentru proprietățile sale anti-inflamatorii și analgezice. De asemenea, este este extrem de bogat în antioxidanți. Latte-urile pe bază de curcuma sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce consumul de cafea în timp ce te bucuri de o băutură caldă.

Miere în cafea

Mierea este plină de vitamine și minerale. Cu proprietăți antioxidante și o mulțime de nutrienți, mierea este un îndulcitor natural minunat.

Extractul de vanilie

Să adaugi vanilie în cafea poate să pară un lucru evident, dar, aici nu vorbim despre siropul de vanilie standard. Vorbim despre extractul de vanilie natural sau păstaia de vanilie. Acest ingredient conține antioxidanți puternici și poate avea efecte antiinflamatorii. Și, pe lângă faptul că dă savoare cafelei, extractul de vanilie oferă o doză de minerale necesare în dieta ta, sub formă de magneziu și potasiu.

Colagenul

Colagenul este o altă modalitate sănătoasă de a integra proteine în dieta ta. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul produce tot mai puțin colagen. Deci dacă vei adăuga o linguriță de cafea în ceașca de cafea pe care o bei în fiecare zi vei susține unele funcții mai important precum repararea țesuturilor, răspunsul imunitar, comunicare celulară, dar și migrația celulară.

Pudra de proteine vegetale

Din când în când, poți adăuga în cafea și pudră de proteine. Alege o pudră vegană, sănătoasă, naturală, cu un gust care se asociază bine cu cafeaua.

Cardamomul

Este cel mai bun ingredient dacă adori cafeaua turcească. Este un condiment care conține electroliți, vitamina C, fier și fibre și alte proprietăți medicinale. Este incredibil contra problemelor digestive și poate combate depresia. În plus, gustul și mirosul său sunt divine.