GRUP INFRACŢIONAL SPECIALIZAT ÎN INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE ȘI FALSURI, DESTRUCTURAT

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.,  au destructurat o grupare infracțională care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro, prin infracțiuni de corupție și falsuri.

            A fost desfășurată o acțiune de prindere în  flagrant delict şi 7 percheziţii domiciliare, în urma cărora 7 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 28 noiembrie a.c.,  peste 50 de poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice,  sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au surprins în flagrant delict, în municipiul Iași, membrii unei grupări infracționale, în timp ce ar fi oferit 10.000 de euro, cu titlu de mită, unui funcționar public, pentru a obține mărfuri aflate în tranzit vamal.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi obținut mărfuri aflate în tranzit vamal, interzise înstrăinării, prin comiterea de infracțiuni de corupție și fals.

Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 6 milioane de euro.

În dimineața zilei de 29 noiembrie a.c., au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în 6 județe (Suceava, Galați, Tulcea, Bihor, Iași și Botoșani), la membrii grupării infracționale.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii de Jandarmi București.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză şi au fost puse în executare 7 mandate de aducere.