Aubameyang rămâne la Borussia Dortmund în ciuda „ofertei” de 150 de milioane de euro din partea clubului chinez Shanghai SIPG.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Zvonul precum că, Shanghai SIPG, un important club din China, ar fi făcut o ofertă record de 150 milioane de euro pentru Pierre-Emerick Aubameyang, atacantul african de 27 de ani de la Borussia Dortmund, desemnat în 2015 „Balonul de Aur”, gabonezul care a marcat 16 goluri în 15 meciuri de campionat în acest sezon, a fost dezmințit.
„Borussia Dortmund nu are nicio informație în acest sens și noi nu ne ocupăm de lucrurile ipotetice”, a precizat purtătorul de cuvânt al clubului, Sascha Fligge. Totuși Aubameyang rămâne una dintre cele mai importante ținte de pe piața transferurilor din Europa și China în 2017. Un ziarist care susține că lucrează și pentru jurnalul sportiv italian Gazzetta dello Sport a scris pe Twitter: „Bum! Aubameyang a primit o ofertă de 41 milioane euro pe an de la Shanghai și 150 milioane euro pentru Borussia Dortmund. Cele două oferte ar putea bate recordurile mondiale”. Mesajul a fost preluat apoi de numeroase site-uri, între care jurnalul german Bild, în general foarte bine informat în privința transferurilor legate de Bundesliga, care indică, totodată, că acest scurt mesaj este unica sursă a acestor informații. China s-a lansat în luna decembrie într-o adevărată cursă pentru recrutarea celor mai buni jucători ai planetei, printre care făcând parte și Carlos Tevez cel mai bine plătit jucător din lume în materie de salariu, argentinianul încasând 38 milioane de euro pe an la Shanghai Shenhua.