Anghel Iordănescu, mesaj pentru Edi Iordănescu: „Nici nu va lua în seamă”

Photo of author

By Alexandru Stancu

edi iordănescu

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a evidențiat presiunea imensă pe care o va avea selecționerul naționalei în ceea ce privește convocările pentru Euro 2024. Una dintre cele mai discutate subiecte este legată de Ianis Hagi, fiul celebrului Gică Hagi. Există opinii împărțite cu privire la prezența sa în lotul echipei naționale pentru turneul final.

Unii susțin că Ianis Hagi ar trebui să fie convocat, argumentând că este un jucător indispensabil pentru echipa națională, datorită calităților sale tehnice și experienței acumulate în fotbalul internațional. Pe de altă parte, există voci care consideră că absența sa de la meciurile de club ar putea afecta nivelul său de pregătire și, implicit, performanțele la Euro 2024.

În acest context, Anghel Iordănescu a evitat să ofere un răspuns clar cu privire la meritul lui Ianis Hagi de a face parte din lotul pentru Euro 2024. Totuși, el a subliniat că presiunea asupra lui Ianis Hagi va fi foarte mare, indiferent de decizia luată în privința convocării sale. Fiind fiul unei legende a fotbalului românesc, Ianis Hagi se află sub atenția permanentă a opiniei publice și este supus unor așteptări ridicate.

Astfel, selecționerul echipei naționale va trebui să ia în considerare toate aceste aspecte în momentul în care va decide componența lotului pentru Euro 2024, echilibrând nevoile echipei cu presiunea mediatică și cu așteptările suporterilor.

„Eu cred că, în momentul de faţă, selecţionerul ce a făcut şi ce a ales a fost bine”

„Spuneam mai devreme că nu ar fi corect faţă de selecţioner să spun cine să plece, cine să stea acasă. Nici nu aş vrea să comentez ce spune Gică Hagi. Eu cred că, în momentul de faţă, selecţionerul ce a făcut şi ce a ales a fost bine.

Să îi acordăm în continuare încredere, este atributul lui. Evident, că putem vorbi cu toţii, este opinia noastră. Vă mai spun ceva. O să vedeţi ce presiune o să se facă în următoarele două luni, din partea preşedinţilor de cluburi, a patronilor, în special a patronilor.

Este selecţionerul nostru și vă spun de acum, nici nu va lua în seamă. Nu avem superstaruri, selecţionerul a mers după grup. Cine s-a eliminat, s-a eliminat pentru că nu a respectat principiile grupului.

Ca să închei acest subiect, pentru noi, cea mai importantă preocupare este ca jucătorii care evoluează în străinătate să joace, să intre în formă. Jucătorii care vin la echipa naţională să câştige minute”, a declarat Puiu Iordănescu, la Liga Digisport.

De altfel, având în vedere toată această dezbatere înainte de EURO 2024, Ianis Hagi pare că nu are nici cea mai mică emoție asupra faptului că nu va fi convocat. Întrebat dacă ar fi dezamăgit dacă Edi Iordănescu nu l-ar convoca pentru turneul mult așteptat, Ianis Hagi nu a stat pe gânduri și a răspuns imediat, arogant: ”Crezi că se pune problema? Voi să-mi spuneți! Se discută mult. Întrebați-l pe selecționer”.

CITEȘTE ȘI – SEXY SPORTIVA BERNADETTE SZOCS A CUCERIT O NOUĂ MEDALIE DE AUR. „SUNT MÂNDRĂ SĂ REPREZINT CSA STEAUA”