Care sunt cele mai bune alimente pentru sănătate?

Photo of author

By Ramona Fustos

Care sunt cele mai bune alimente pentru sănătate? Super-alimentele nu sunt noi – de fapt, ele există de secole. Foarte populare în zilele noastre, superalimentele sunt fructe de pădure, semințe, fructe, legume sau chiar alge marine care conțin niveluri ridicate de nutrienți care favorizează sănătatea. Pe care ar trebui să mizezi?

Care sunt cele mai bune alimente pentru sănătate?

Fructele de Acai. Fructele ce Acai nu sunt foarte consumate la noi. Și totuși, au enorme beneficii nutriționale. Mai întâi, au un indice glicemic scăzut, un lucru care îți permite să lupți contra senzației de foame și contra ronțăielilor dintre mese. Conțin de asemenea și foarte mulți antioxidanți, mai mult decât celelalte fructe roșii. Prin urmare, consumul de fructe de acai ajută la combaterea acțiunii radicalilor liberi. În cele din urmă, cercetările au arătat că fructele de acai sunt foarte bogate în antociani, un antioxidant care ajută la echilibrarea nivelului de colesterol.

Semințele de chia. Semințele de chia sunt alimente foarte bogate în nutrienți. Conțin foarte multe vitamine, mineral și acizi buni. Raportul dintre omega 3 și omega 6 este foarte bun, deci sunt o sursă bună de acizi grași esențiali. Cu o astfel de distribuție, acizii grași omega-3 nu sunt blocați și sunt perfect capabili să își îndeplinească funcția de grăsimi bune în organism. În cele din urmă, semințele de chia conțin multe fibre. O lingură de semințe de chia asigură un sfert din aportul de fibre recomandat! Acesta este motivul pentru care semințele de chia au un efect de sațietate și îmbunătățesc procesul de digestie.

Cacao. Este un superaliment extrem de bogat în flavonoizi, adică în substanțe antioxidante. Un lucru care va permite diminuarea presiunii sanguine, va scădea nivelul de colesterol rău, dar care va diminua și riscurile de formare de cheaguri de sânge. Conține de asemenea și un nivel destul de bogat de magneziu, care poate ameliora ritmul cardiac și funcționarea sistemului cardiovascular. În sfârșit, compușii săi psihoactivi contribuie la o stare de bine, combătând stările de rău și depresia. Este foarte recomandat să consumi cacao crudă.

Spirulina

Spirulina este un supliment alimentar. Este foarte cunoscută mai ales pentru nivelul să ridicat de proteine. Din acest motiv se recomandă și sportivilor, pentru care recuperarea musculară este capitală. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Consumul regulat de spirulină ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire prin combaterea acțiunii radicalilor liberi. În fine, iodul care se găsește în spirulină stimulează glanda tiroidă. Acest lucru ajută la accelerarea metabolismului, ceea ce este interesant dacă vrei să slăbești. Spirulina poate fi consumată sub diverse forme: pulbere, fulgi sau tablete.

Ce alte alimente sunt ideale pentru sănătate?

Aguaymanto. Aguaymanto este foarte bogat în alcaloizi și potasiu (155 mg la 100 de grame de fructe de pădure). Acestea conțin, de asemenea, vitaminele C, E și B, precum și numeroși fitosteroli. În sfârșit, sunt bogate în carotenoizi, ceea ce le face o sursă excelentă de provitamina A. Acestea conțin tocmai 3000 UI de caroten la 100 de grame de fructe de pădure.

Goj. Este cea mai bună alegere atunci când vrei să menții inima și arterele în cea mai bună stare de sănătate. Conține de asemenea, multe vitamine și minerale. Ca urmare, aceste fructe de pădure întăresc arterele coronare și ajută la reducerea tensiunii arteriale ridicate. Bogate în magneziu și crom, ele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și împiedică pătrunderea prea mult zahăr în sânge.

Acerola. Acerola este o sursă foarte bună de antioxidanți. Un lucru care permite celulelor să se reînnoiască. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C. Consumând Acerola deci îți vei întări sistemul imunitar. Vitamina C are un rol anti-infecțios considerabil.