De ce ar trebui să bei apă cu sare dimineața pe stomacul gol?

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să știi de ce ar trebui să bei apă cu sare dimineața pe stomacul gol? Un simplu strop de sare sau suplimente care conțin electroliți în apă- iată un gest simplu și gata, ai la îndemână tot ceea ce este nevoie pentru a stimula cel mai bine organismul.

De ce ar trebui să bei apă cu sare dimineața pe stomacul gol?

Credeai că le știi pe toate? Apă călduță cu lămâie, apă cu oțet, apă cu clorofilă sau apă cu ulei de măsline băută pe stomacul gol.. dar, se pare că nu. Cei care sunt interesați de starea lor de bine și vor să aibă un stil de viață sănătos trebuie să știe că o bătură foarte simplă, care se poate bea dimineața pe stomacul gol, are o mulțime de beneficii pentru sănătate: ai nevoie doar de apă și de sare. Este vorba despre o licoare cum nu se poate mai simplu de preparat acasă, remineralizantă, energizantă și favorabilă concentrării.

Băutura face deja parte din arsenalul tuturor influencerilor care promovează o stare de bine, cum ar fi supermodelul Elle Macpherson, care nu se culcă niciodată fără să așeze mai întâi pe noptieră un pahar de apă îmbogățită cu un vârf de cuțit de sare roz de Himalaya, pentru a se asigura că primul lucru pe care îl bea dimineața este să o bea, pentru a elimina retenția de apă și a ajuta la stabilirea unui pH optim în organism.

O băutură cu apă și sare- un gest simplu care este bun pentru corp și pentru piele

Băutura cu apă și cu sare se poate prepara extrem de ușor. Trebuie doar să adaugi în apă, puțină sare îmbogățită în minerale sau cu pliculețe de electroliți. La fel ca și cele pe care le folosesc atleții de exemplu, pentru a se remineraliza după ce au transpirat în exces. Pe lângă băuturile pentru sportivi, preparatele pe bază de electroliți au intrat acum în lumea suplimentelor alimentare menite să îmbunătățească bunăstarea fizică.

Consumul de apă cu sare este extrem de benefic și pentru persoanele care se confruntă cu retenție de apă. Sarea conține electroliți, printre care și sodiu sau cloruri. Acestea sunt esențiale pentru a menține echilibrul hidric și electroltic al corpului. Să bei apă cu sare dimineața pe stomacul gol este deci cea mai bună idee pentru hidratare. Și cu cât ești mai hidratat, cu atât reții mai puțină apă. O băutură cu multiple beneficii care a cucerit deja o serie de celebrități. Se spune că guru ai frumuseții Elle Macpherson și Gwyneth Paltrow sunt fane de mai mulți ani.

Ce sare poți alege? Pentru a putea beneficia de efectele apei cu sare încă de dimineața, nu ar trebui să mizezi pe orice tip de sare. Cel mai bine ar fi să alegi sarea roz de Himalaya, foarte bogată în minerale și electroliți. Ideea este de a adăuga un vârf de cuțit sau o jumătate de linguriță la un pahar mare de apă și de a-l bea pe stomacul gol.

Precauții în legătură cu consumul de apă cu sare dimineața

Desigur, această băutură, atât de lăudată de practicienii în domeniul frumuseții holistice, conține o serie de riscuri și contraindicații. Nu este deloc recomandată persoanelor cu probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau probleme renale.