VIDEO. Puținele interviuri acordate de Vladimir Putin. „Sunt confuz!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

interviu cu vladimir putin rusia ucraina sua america

Vladimir Putin i-a acordat un interviu jurnalistului american Tucker Carlson. Președintele rus a ales să facă acest pas chiar în an electoral pentru SUA. Liderul a fost vorbit despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, așa cum o denumește acesta, despre Nord Stream, dar și despre aspectele economice.

Întrebat cine a aruncat în are Nord Stream, președintele Rus a oferit un răspuns surprinzător pentru ascultători. Inițial, Putin a glumit și a dat vina pe Tucker, dar într-o notă serioasă, liderul rus a acuzat CIA pentru acel moment.

Interviu cu Vladimir Putin. „Sunt confuz!”

„Știți, n-am să intru în detalii, dar oamenii spun mereu în astfel de cazuri, căutați pe cineva care e interesat. Dar în acest caz, nu ar trebui să căutăm doar pe cineva care este interesat, ci și pe cineva care are capacități, pentru că pot fi mulți oameni interesați, dar nu toți sunt capabili să se scufunde pe fundul Mării Baltice și provoace această explozie. Aceste două componente ar trebui conectate. Cine este interesat și cine este capabil să o facă?

Dar sunt confuz. Adică, acesta este cel mai mare act de terorism industrial vreodată și este cea mai mare emisie de CO2 din istorie. Deci, dacă ați avea dovezi și, având în vedere serviciile de securitate și de intelligence, le aveți (n.r. informații) că NATO, SUA, CIA, Occidentul au făcut asta, de ce nu le-ați prezenta și ați câștiga o victorie propagandistică?

În războiul de propagandă este foarte greu să învingi Statele Unite, deoarece Statele Unite controlează toate mass-media din lume și multe mass-media europene. Beneficiarul final al celor mass-media europene sunt instituțiile financiare americane. Nu știți asta? Deci, este posibil să te implici în această muncă, dar costul este prohibitiv, ca să spunem așa. Putem, pur și simplu, să punem în lumina reflectoarelor sursele noastre de informații și nu vom obține rezultate. Este clar pentru întreaga lume ce s-a întâmplat atunci. Chiar și analiștii americani vorbesc despre asta direct. E adevărat”, a spus președintele Vladimir Putin.

În timpul interviului, Carlson l-a întrebat pe Vladimir Putin de ce occidentul pare să se teamă mai mult de Rusia decât de China. Putin a spus că, în realitate, Occidentul se teme mai mult de China decât de Rusia și a subliniat că nu ar trebui să ne ghidăm după frică. El a subliniat că Rusia a încercat în mod constant să negocieze soluții cu Occidentul și că a transmis repetat mesaje către Statele Unite, care, din păcate, au fost ignorate.

Președintele rus a explicat că a înțeles necesitatea de schimbare după prăbușirea Uniunii Sovietice, în contextul unei schimbări dramatice a echilibrului de putere la nivel internațional. Putin a menționat și întrebarea adresată lui Bill Clinton, în care l-a întrebat dacă Rusia poate adera la NATO. El a afirmat că Clinton inițial a manifestat interes, dar ulterior i-a spus că Rusia nu poate adera la NATO.

„Bill, crezi că dacă Rusia cere să se alăture NATO, crezi că se va putea întâmpla asta? Brusc, el a spus: Ştii, asta e chiar interesant. Cred că da”, a relatat Putin. „Dar seara, când ne-am întâlnit la cină, a spus: Ştii, am vorbit cu echipa mea. Nu, nu, nu e posibil acum”, a continuat liderul de la Kremlin.

„Puteţi să-l întrebaţi, cred că se uită la interviu, poate confirma. N-aş fi povestit asta, dacă nu s-ar fi întâmplat”, a spus Putin convingător.