Sleepy Girl Mocktail este băutura care face furori pe TikTok pentru că se spune că te ajută să dormi mai bine

Photo of author

By Ramona Fustos

Unele rețete și băuturi devin adevărate tendințe pe TikTok. Rețeaua de socializare este o mină de aur pentru a găsi lucruri noi de încercat de toate felurile.

Iar în acest moment, este vorba despre Sleepy Girl Mocktail, pe care toată lumea de pe TikTok îl încearcă și despre care face furori. Dar ce este această băutură și de ce se numește Sleepy? Noi îți spunem totul despre acest cocktail fără alcool care promite să îți ofere un somn mai liniștit.

Ce este Sleepy Girl Mocktail, băutura non-alcoolică care face furori?

De câteva luni vedem pe TikTok celebra rețetă Sleepy Girl Mocktail. Iar numele care i-a fost dat nu este o coincidență. Mulți internauți susțin că această băutură non-alcolică te va ajuta să dormi mai bine. Tot ce trebuie să faci este să o bei cu o oră înainte de a merge la culcare. Influencerița Gracie Norton, urmărită de aproape un milion de persoane pe TikTok, a lăudat meritele băuturii într-un videoclip cu peste 100.000 de aprecieri. „Când îți dai seama că sucul de cireșe și magneziul sunt perechea perfectă pentru un somn bun”, se arată în videoclipul ei.

Bineînțeles, rețeta, care necesită doar jumătate de cană de suc pur de cireșe, o lingură de praf de magneziu și apă minerală sau apă minerală cu gust de lămâie, a fost preluată de mulți internauți. Rămâne de văzut, cu toată agitația de pe rețelele de socializare, dacă această rețetă este cu adevărat bună pentru sănătate și somn.

Care sunt beneficiile acestui mocktail care induce somnul?

Ceea ce este cert este că Sleepy Girl Mocktail este departe de a fi o băutură anti-insomnie. Pe de altă parte, dieteticianul Devon Peart explică într-un articol publicat de Cleveland Clinic: „date științifice solide susțin ideea că o astfel de băutură ar putea să te ajute să te relaxezi și, eventual, să adormi mai repede”, recunoaște ea. ” Alimentele antiinflamatorii, cum ar fi cireșele amare, pot ajuta la reducerea hormonilor noștri de stres și ne fac mai capabili să ne relaxăm și să adormim”, ne asigură ea.

La aceasta se adaugă faptul că magneziul poate ajuta organismul să se relaxeze. „Este un supliment destul de comun pe care îl folosesc foarte mulți oameni. Iar unul dintre beneficiile sale este că poate promova relaxarea fizică și mentală (un sentiment de calm), ceea ce ar putea face din magneziu un ajutor util pentru somn pentru unele persoane”, explică specialistul. Departe de a fi un leac împotriva insomniei, acest cocktail fără alcool este, în orice caz, benefic pentru o noapte mai puțin agitată. Devon Peart recomandă, de asemenea, „un aport de 100 până la 200 de miligrame de magneziu în mocktail” ca punct de plecare pentru consumul acestei băuturi, potrivit raportului clinicii Cleveland.

Influencerița ne recomandă să avem grijă la magneziul folosit. Magneziul glicinat este cel care contribuie la relaxare în timp ce citratul de magneziu riscă să te trimită la toaletă. Drept urmare nu este cea mai potrivită variantă dacă vrei un somn odihnitor.