Simona Halep pierde primul meci după suspendare. Paula Badosa o învinge pe româncă

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep

Simona Halep a revenit pe teren cu o prestație impresionantă în meciul său din primul tur al competiției WTA 1000 de la Miami împotriva Paulei Badosa. Cu un meci oficial la care nu a participat de 569 de zile, Halep a arătat că este încă o forță de luat în seamă în lumea tenisului feminin.

Încă din startul partidei, Halep și-a arătat dominanța, obținând trei break-uri pe serviciul Paulei Badosa și câștigând primul set cu un scor surprinzător de 6-1. Cu toate acestea, în setul secund, inconstanța în serviciul său a devenit evidentă, iar cele zece duble greșeli comise pe parcursul meciului au demonstrat că Halep mai are progrese de făcut în această privință.

Românca a pierdut partida cu Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, fiind eliminată de la Miami.

Cu toate acestea, în ciuda dificultăților întâmpinate, Simona Halep și-a demonstrat în continuare setea de joc și dorința de a se afirma. Chiar dacă a avut de înfruntat provocări, Halep a arătat că este hotărâtă să se ridice la nivelul așteptărilor și să concureze la cel mai înalt nivel în circuitul mondial de tenis feminin.

Pentru fanii săi și pentru lumea tenisului în general, revenirea Simonei Halep pe teren este un motiv de bucurie și anticipare. Cu talentul și determinarea sa caracteristice, este de așteptat ca Halep să ofere multe alte momente de spectacol și să continue să își marcheze prezența în topul tenisului mondial.

Cu toate acestea, Halep nu a fost lipsită de critici. Caroline Wozniacki consideră ca astfel de jucătoare (n.r. cele care consumă substanțe interzise) nu pot primi wild card.

„În primul rând, mereu mi-a plăcut de Simona. Am avut o relație bună. Și în trecut am vorbit deschis despre ce cred în legătură cu dopajul. Ideile mele nu s-au schimbat. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv…

Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nuar trebui să primească wild-card-uri! Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri. Întotdeauna am fost o jucătoare foarte onestă și am fost atentă la ceea ce am luat. Chiar și când iau Tylenol (n.r. – Paracetamol în Europa, un analgezic) verific de două-trei ori. Copiii mei vreau să spună: «Știi ceva? Vreau să joc tenis și vreau să fie corect!». Asta e tot ce îmi doresc. Încă mai pot. Îmi doresc să joc corect cu toată lumea. Așa văd eu lucrurile, așa îmi cresc copiii. Să lupte cinstit. Indiferent de ce vor face să aibă gândirea corectă”, a declarat Caroline Wozniacki la conferința de presă după victoria în fața Clarei Burel, scor 6-1, 6-4, potrivit The Tennis Letter.

CITEȘTE ȘI – MARIUS ȘUMUDICĂ A VORBIT DESPRE VIITORUL SĂU, DUPĂ PLECAREA DE LA GAZIANTEP