Salata de conopidă

Photo of author

By Edward Ciolacu

Conopida și-a demonstrat eficientă în prevenirea bolilor cardiovasculare și a celor digestive, prin
conținutul de nutrienți și fibre vegetale care fac adevărate miracole. Este important de cunoscut că această
legumă trebuie evitată de persoanele care au probleme cu glanda tiroidă deoarece studiile arată că
împiedică fixarea iodului.
Necesarul de ingrediente:
-O conopidă mare, o căpățână de usturoi, o legătură de mărar verde proaspăt, un gălbenuș de ou de găina,
o linguriță de muștar, 150 ml de ulei de măsline extra-virgin și sare albă fină( în funcție de preferințele
fiecăruia).
Mod de preparare:
Pentru început se va spăla bine conopida, după care se va desface în buchete mai mici și se va introduce la
fiert într-o oală cu apa. Urmează prepararea maionezei din gălbenuș de ou de găina, muștar și uleiul de
măsline extra-virgin.
După ce conopidă este fiartă, se va introduce în apa rece să se răcească, apoi trebuie să fie strecurată și
pisată cu o lingură de lemn într-un bol de sticlă..
Se va curăța usturoiul de coji și se va zdrobi peste conopidă. Se va toca mărarul și se va adăugat în bol
laolaltă cu sarea albă fină și maioneza. La sfârșit se va amestecă până se va obține o structură omogenă.
Se poate servi pe pâine alături de roșii și iaurt.
Poftă Bună!