REȚINUȚI PENTRU ȘANTAJ, AMENINȚARE ȘI PORT ILEGAL DE ARME

Photo of author

By Daniel Negrescu

Astăzi, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au efectuat  percheziţii în București, la persoane bănuite de șantaj, amenințare și port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. Au fost ridicate 11 săbii și 2 pistoale, iar 2 bărbați au fost reținuți.

La data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în municipiul București, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru șantaj, amenințare și port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizare, fapte comise în perioada 2014 – 2016.

Din cercetări a reieşit că, un bărbat, de 35 de ani, ar fi amenințat și constrâns un organizator de competiții sportive să îl promoveze la concursuri, show-uri televizate și gale sportive, pentru a dobândi foloase patrimoniale necuvenite.

În același dosar, cel în cauză este cercetat și pentru port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, după ce a fost depistat în trafic, pe autostrada A1, având în autoturism arme albe, precum și arme și muniție neletale din categoria celor supuse autorizării.

De asemenea, acesta, împreună cu un alt bărbat, de 27 de ani, ar fi amenințat și constrâns administratorul unui restaurant să îi angajeze ca agenți de pază.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 11 săbii și 2 pistoale cu gaz.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documnetarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și al Institutului Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.