Bono, un bărbat, este unul dintre femeile anului ale revistei Glamour.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Pentru prima dată în istorie, revista pentru femei Glamour a desemnat un bărbat ca fiind „femeia anului”. Surprinzător pentru unii care se așteptau ca acesta să fie gay sau transsexual, se întâmplă să nu fie deloc așa, bărbatul „femeia anului” este nimeni altul decât celebrul solist al formației U2 și anume Bono. El a fost ales alături de încă alte câteva femei de această dată, precum: Simone Biles, Ashley Graham, Christine Lagarde, Nadia Murad, Gwen Stefani, Miuccia Prada, Zendaya și trei fondatoare ale mișcării Black Lives Matter.
Și de ce un bărbat „femeia anului” anul acesta? Glamour a scris într-un articol: „Anul acesta femeile vor bărbați! Avem nevoie de bărbați în tribul nostru! Când președintele s-a declarat feminist, când super actorii s-au aliniat să susțină campania unei femei, când starurile rock au decis să susțină drepturile femeilor din întreaga lume, atunci merită să sărbătorim.”
Editorul șef al renumitei reviste Glamour, Cindi Leive, a spus pentru Associated Press că revista s-a gândit să nominalizeze un bărbat de mai mulți ani. „Știți, bărbații obțin multe premii și nu este ceva ieșit din comun, dar unii nu uită să facă multe lucruri frumoase pentru femei. Bono este unul dintre ei.”, a spus ea.
Artistul a fost ales, în mare parte, pentru lucrurile caritabile pe care le-a făcut, printre care și campania recentă numită “Poverty Is Sexist” care are ca scop să ajute femeile sărace din întreaga lume. Bono a spus că în mare parte bărbații sunt vinovați de problemele sociale iar campania lui încearcă să balanseze situația. „Bătălia pentru egalitate între sexe nu poate fi câștigată decât dacă bărbații vor lupta alături de femei. „Suntem responsabili pentru această problemă, deci trebuie să ne implicăm în ea.” a declarat el celor de la Glamour.