PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

Photo of author

By Daniel Negrescu

La această oră, polițiștii din Buzău efectuează 15 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice.  11  mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău și Râmnicu – Sărat, efectuează 15 percheziții la societățile și domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și evaziune fiscală cu produse achiziționate din spațiul intracomunitar.

Perchezițiile au loc în localitățile Râmnicu – Sărat și Râmnicelu, din județul Buzău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2015 – septembrie 2016, persoanele bănuite ar fi achiziționat, prin intermediul a 3 societăți comerciale, produse agroalimentare din spațiul intracomunitar, neachitând contravaloarea acestora și sustragându-se de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

În baza facturilor fictive de achiziții emise de cele 3 firme, persoanele bănuite ar fi prejudiciat firmele păgubite și bugetul de stat cu peste 2.000.000 de lei.

11 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Totodată, activitatea este sprijinită de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale  al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.