Piedone, pregătit pentru Primăria Capitalei: „Vestea îmi face viața mai luminată”

Photo of author

By Alexandru Stancu

piedone

Decizia PSD de a nu-l susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei a fost confirmată de către liderul partidului, Marcel Ciolacu, într-o discuție cu jurnaliștii. „Nu vor victorie”, a declarat Piedone în legătură cu decizia de a nu-i acorda sprijinul politic acestuia.

La rândul său, Cristian Popescu Piedone a răspuns cu determinare, declarând că va merge „până la capăt” în cursa electorală, conform afirmațiilor sale făcute într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24.

Această decizie și replică reflectă tensiunile și dinamica politică care există în competiția pentru Primăria Capitalei. Refuzul PSD de a-l susține pe Piedone poate fi influențat de diverse considerente politice și strategice, iar reacția hotărâtă a acestuia demonstrează determinarea sa de a-și continua campania independent, fără sprijinul unor partide politice importante.

„Vestea îmi face viața mai luminată, se clarifică apele. Nu mă susține PSD. Ei spuneau în sondaje, că 60% din votanții PSD s-au săturat de sondaje sterile. Nu mă sperie, mă motivează merg până la capăt. E păcat că PSD nu a vrut o victorie. Ei s-ar fi ajutat, pe mine mă ajută cetățenii Bucureștiului. Credeți că România nu s-a săturat de politica de culise?  Despre Piedone poți spune orice. Nu că e bun politician, dar e bun gospodar. Nu sunt narcisist. Le transmit celor de la PSD că voi avea susținerea mai multor partide. Nu știu – arici pogonici, partidul extratereștilor, nu numai PSD și PNL există în București. Mi-am ocupat locul 1, eu mă gândesc pe cine să pun viceprimar.  (Vă e frică de vreunul dintre candidați? De Firea, de Burduja?) Pe cine să bată măr Burduja? Fizic, intelectual, cu ce să ne bată? Infrastructura lui din spate poate veni cu diverse regii. Știu că sunt monitorizat. Nu mi-e frică de nimeni. Cine e Gabriela Firea? Eu cred în soacră-mea care are 84 de ani și face sondajul realității. Nu cred în niciun sondaj. Din cei 48% care sunt nehotărâți, 30% sunt ai lui Piedone”, a spus Piedone, pentru Digi24.

Decizia a stârnit discuții în cadrul coaliției de guvernare. Variantele luate în calcul în acest context includ posibilitatea unor candidaturi comune între PSD și PNL atât la nivelul Primăriei Generale a Capitalei, cât și la nivelul primăriilor de sector. Alternativ, se ia în calcul și varianta candidaturilor separate la Primăria Generală și la primăriile de sector.

În cazul în care PNL și PSD vor merge în cursa electorală cu candidați separați la Primăria Capitalei, PSD ar opta pentru Gabriela Firea drept candidat. Însă, în cazul unei candidaturi comune cu PNL, nici Gabriela Firea și nici Sebastian Burduja nu ar fi aleși ca și candidați. Liberalii au anunțat deja că în cazul în care au un candidat propriu la alegerile pe București, acesta va fi Sebastian Burduja.

În ceea ce privește alegerile la nivelul sectoarelor, se ia în calcul posibilitatea unor candidaturi comune între PSD și PNL, cu susținerea primarilor în funcție, precum și a unor candidați agreați în sectoarele conduse de USR.

CITEȘTE ȘI – OFICIAL! CĂTĂLIN DRULĂ A DEPUS PLÂNGERE ÎMPOTRIVA LUI MARCEL CIOLACU