Nicușor Dan susține că medicul Cătălin Cîrstoiu este controlat de PSD

Photo of author

By Alexandru Stancu

nicușor dan

Primarul general Nicușor Dan a vorbit despre noul contracandidat la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-un dialog televizat ce a avut loc duminică seara, la Digi24. În stilul său caracteristic direct și fără menajamente politice, Nicușor Dan a tras cu săgeți aprinse către adversarul său, acuzându-l că este marioneta PSD-ului și a PNL-ului, incapabil să-și croiască propriul drum politic fără să fie controlat de interesele partidelor care îl susțin.

Cu un aer de neîncredere în declarațiile contracandidatului său, primarul a subliniat că este greu de crezut că medicul Cătălin Cîrstoiu va reuși să se desprindă de mâna lungă a PSD-ului și să-și exprime propria viziune pentru București, ignorând influențele partidelor care îl sprijină. O observație care a stârnit discuții și speculații în arena politică, alimentând un deja tensionat peisaj al competiției electorale.

Cu o retorică fermă și argumentată, Nicușor Dan și-a afirmat convingerea că contracandidatul său nu va putea evita să fie ghidat de direcția impusă de partidele care îl sponsorizează, sugerând că independența sa politică este doar o iluzie. O critică acerbă și plină de provocări, ce adaugă un strop de picanterii în lupta pentru scaunul de primar al Capitalei, pregătind terenul pentru o campanie electorală plină de tensiune și intrigă.

Declarațiile lui Nicușor Dan despre Cătălin Cîrstoiu

„Cîrstoiu are o coaliție care îl susține, în majoritate este PSD, și domnia sa nu e în situația de a fi deasupra acestor partide care îl susțin. Va avea un Consiliu general, care din majoritatea care îl susține este PSD. Mă gândesc că îi va fi greu să ignore și să-și facă propria politică față de această majoritate. Din moment ce e candidatul acestui partid, care ne spune că doamna Firea e purtător de cuvânt, coordonator de programe, mi-e greu să cred că domnia sa se poate elibera și să spună: ‘aceste partide doar mă susțin și eu am această viziune pentru București’. O să vedem de viziune. E mai puțin important contracandidatul. Eu sunt primar în funcție, am o intenție de vot de 35% -39%, există un PSD care are intenție de vot 35%, iar alegerile sunt într-un singur tur. Asta e lupta, indiferent cine e contracandidatul, mergem la luptă.  Nu contează persoana. Eu am avut în 2020 voturile unui public de dreapta care s-a săturat de o administrație PSD de 12 ani. Votanți ai USR, PNL și PMP m-au susținut, cred că asta e bătălia – dacă oamenii aceia care m-au votat în 2020 sunt bine informați și fac o comparație între ce am făcut eu în trei ani și cât a făcut PSD în 12”, a declarat Nicușor Dan despre Cîrstoiu.

„Va fi un vot util din perspectiva faptului că votul e într-un singur tur, iar cei care merg la vor merg la candidatul pe care chiar îl plac. Eu cred că este și politic și administrativ, avem un public de dreapta care a ieșit la ordonanța 13, care a fost revoltat de 10 august și un public de dreapta care știe să compare câți kilometri de conductă au făcut ei și câți kilometri am făcut noi. (…) În opinia mea asta e lupta”, a mai spus Nicușor Dan, când a fost întrebat dacă votul va fi unul politic sau nu.

CITEȘTE ȘI – POSIBILII CANDIDAȚI PSD LA PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL JUDEȚEAN CONSTANȚA