Care au fost motivele pentru care Kate Middleton a fost nevoită să își anunțe problema de sănătate?

Photo of author

By Ramona Fustos

Prezentatorul Stéphane Bern a făcut lumină în legătură cu anunțul făcut de Kate Middleton cu privire la cancer. Acesta a dezvăluit că prințesa de Wales a fost nevoită să își anunțe boala dintr-un motiv foarte precis.

Vineri, 22 martie 2024, Kate Middleton a anunțat, prin intermediul unei înregistrări video postate pe rețelele sociale, că suferă de cancer și că a început chimioterapia. A explicat mai apoi cum le-a dat această veste copiilor ei, George, Charlotte și Louis, despre boala de care suferă.

Kate Middleton diagnosticată cu cancer

Deși susține că se simte „bine”, Kate Middleton este subiectul multor îngrijorări. Multe persoane au reacționat la aflarea veștii. Printre aceștia s-a aflat și regele Charles, care a fost și el diagnosticat de curând cu cancer. Suveranul s-a declarat „mândru de curajul” „iubitei sale nurori” de a-și dezvălui boala.

La rândul ei, Arielle Dombasle, prezentă în platoul unei emisiuni tv a reacționat în următorii termeni: „Este foarte supărător, pentru că este o prințesă pe care toată lumea o iubește.” Sâmbătă, 23 martie 2024, a fost rândul lui Stéphane Bern, expert regal, să reacționeze.  În cadrul unui interviu, Stéphane Bern, expert în monarhia britanică, și-a împărtășit punctul de vedere cu privire la această situație care a emoționat Regatul Unit.

Kate Middleton: de ce a fost nevoită să facă acest anunț?

Jurnalistul și prezentatorul francez Stéphane Bern a precizat că prințesa de Wales nu a avut de ales decât să publice clipul video în care își anunța boala, nu în ultimul rând din cauza zvonurilor și speculațiilor care circulau pe rețelele sociale. Stéphane Bern a declarat: „A fost obligată să publice un videoclip pentru a spune exact ceea ce avea”.  El a vorbit, de asemenea, despre așteptările publicului în materie de transparență, descriind situația ca fiind o „dictatură a transparenței”.

De asemenea, el a menționat mesajul regelui Charles, socrul lui Kate Middleton, care a lăudat curajul acesteia de a vorbi despre boala de care suferă. Stéphane Bern a adăugat că această dezvăluire ar putea ajuta mulți britanici care se confruntă cu situații similare.

În urmă cu câteva timp, o poză publicată de Kate Middleton a stârnit controverse. În cele din urmă aceasta a recunoscut că a editat poza și a șters-o în cele din urmă. Pentru a aplana numeroasele tensiuni apărute și a răspunde fanilor, fiica lui Carole Middleton, în colaborare cu consilierii săi, decisese să publice o fotografie cu copiii săi de Ziua Mamei. Totuși, această inițiativă de comunicare s-a dovedit a fi un eșec, deoarece s-a dovedit că imaginea fusese retușată. Editarea a fost imediat depistată de internauți.

Cancerul prințesei de Wales: „un șoc” pentru familia regală britanică

„Au fost câteva luni incredibil de dificile pentru întreaga noastră familie. Dar am avut parte de o echipă medicală fantastică, care a avut mare grijă de mine. Pentru care sunt foarte recunoscătoare. În ianuarie, am suferit o operație abdominală majoră la Londra. La momentul respectiv, nu se credea că afecțiunea mea este canceroasă”, a explicat Kate Middleton în videoclipul în care și-a anunțat cancerul. „A fost, bineînțeles, un șoc imens. Iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a face față și a gestiona acest lucru în mod privat. Asta de dragul tinerei noastre familii „.

La scurt timp, a fost rândul Palatului Buckingham să emită un comunicat: Regele Charles ar urma să fie operat săptămâna următoare pentru o afecțiune „benignă”. Spre deosebire de prințesa de Wales, regele optează pentru transparență. Nu ascunde nimic despre natura operației. „La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele va fi tratat pentru o prostată mărită”, se precizează în comunicat.