Posibilii candidați PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

Photo of author

By Alexandru Stancu

primăria constanța

Social-democrații constănțeni sunt în așteptarea finalizării ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru a-și prezenta candidații la Primărie și Consiliul Județean. În aceste momente, la București, se desfășoară discuții cu privire la nominalizarea posibilă a unor figuri importante pentru conducerea locală în alegerile următoare.

Printre aceste propuneri se află și numirea fostului primar Decebal Făgădău drept candidat la Primăria Constanța și a actualului președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, pentru a-și încerca norocul pentru un nou mandat la conducerea instituției județene, la alegerile din 9 iunie. În plus, o altă propunere pentru funcția de primar este consilierul local Costin Răsăuțeanu.

Coordonatorul campaniei PSD, Mihai Tudose, a menționat că situația nu este încă clară în acest moment, dar se așteaptă ca totul să fie definitivat după finalizarea ședinței BPN, ceea ce ar putea avea loc în aproximativ două ore. Astfel, în urma acestei reuniuni, se va clarifica tabloul politic și vor fi anunțate oficial candidaturile pentru alegerile locale viitoare.

Primăria Constanța: Acord de mediu pentru pasajul de pe Bulevardul Tomis 

Pași înainte în ceea ce privește planurile pentru construirea pasajului rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. Proiectul a avansat către etapa de evaluare a impactului asupra mediului, reprezentând un pas important în procesul de implementare.

Primăria Municipiului Constanța a înregistrat un nou progres în procesul de construire a unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. În această direcție, a fost depusă la instituția responsabilă pentru mediu o solicitare pentru obținerea acordului de mediu, un pas esențial în demersul de realizare a acestui obiectiv de investiții.

Emiterea acordului de mediu este un pas crucial în procesul de dezvoltare a proiectului, asigurându-se că lucrările de construcție și ulterior funcționarea pasajului sunt conforme cu legislația privind protecția mediului. Această solicitare presupune o evaluare amănunțită a impactului potențial al proiectului asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra ecosistemului local, calității aerului, zgomotului și altor factori relevanți.

„U.A.T. MUNICIPIUL CONSTANŢA, prin primar Vergil Chiţac, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: REALIZARE PASAJ RUTIER DENIVELAT LA INTERSECŢIA BULEVARDULUI TOMIS CU BULEVARDUL AUREL VLAICU, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu – tronson 1, teren situat la intersecţia bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis intersecţie cu bulevardul Aurel Vlaicu – lot 2, bulevardul Tomis intersecţie cu bulevardul Aurel Vlaicu – lot 1, bulevardul Tomis – tronson 4, bulevardul Tomis – tronson 3”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Constanța.

„Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului CONSTANŢA, municipiul Constanţa, str. Unirii, nr.23, judeţul Constanţa, zilnic, între orele 9 – 13 şi la sediul titularului: U.A.T. MUNICIPIUL CONSTANŢA, prin primar Vergil Chiţac, cu adresa în municipiul Constanţa, b-dul Tomis, nr. 51, judeţul Constanţa, în zilele de luni-vineri, între orele 10-14.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, municipiul Constanţa, str. Unirii, nr. 23, judeţul Constanţa, între orele 9 -13″, se mai arată în comunicat.

Odată ce acordul de mediu este emis, Primăria va putea avansa în etapele ulterioare ale proiectului, cum ar fi elaborarea detaliată a planurilor de construcție și obținerea tuturor autorizațiilor necesare pentru începerea lucrărilor de construcție. Acest pas marchează o nouă etapă în realizarea obiectivului de a îmbunătăți infrastructura rutieră din Constanța și de a facilita circulația în zonă.

CITEȘTE ȘI – CĂTĂLIN CHERECHEȘ A AJUNS ÎN ROMÂNIA. FOSTUL PRIMAR A FOST EXTRĂDAT