Ionel Ganea, arestat și băgat cu forța în mașina poliției

Photo of author

By Alexandru Stancu

ionel ganea

Ionel Ganea, fost internațional și una dintre figurile marcante ale fotbalului românesc, a fost implicat într-un incident surprinzător înaintea unui meci amical între România și Irlanda de Nord. În vârstă de 50 de ani, Ganea a fost urcat cu forța într-o mașină a Poliției cu doar câteva zeci de minute înaintea începerii partidei.

Ionel Ganea a rămas și fără permisul de conducere pentru 30 de zile.

La scurt timp înaintea partidei, în timp ce se îndrepta cu mașina către parcare, Ganea și soția sa Monica au fost implicați într-un schimb de replici cu polițiștii care supravegheau zona. Scena a avut loc în curtea interioară a Arenei Naționale, care se aglomerase deja cu 40-45 de minute înainte de începerea meciului.

Fostul internațional „tricolor” ar fi ignorat semnalele polițiștilor de a opri mașina pentru control sau prezentarea actelor. Ca urmare, a fost dat jos din mașina sa personală și luat pe sus de către agenții de poliție, fiind ulterior urcat pe bancheta din spate a mașinii de poliție. Ganea a opus rezistență, iar situația s-a escaladat rapid, necesitând intervenția jandarmilor pentru a-l potoli și a-l imobiliza.

Conform primelor informații de la fața locului, pare că Ganea a fost urmărit de polițiștii rutieri pentru presupuse încălcări pe drum. Această situație tensionată și publică a avut loc la doar câteva minute înainte de începerea meciului, în fața a zeci de mii de spectatori care urmau să asiste la eveniment.

Incidentul a stârnit reacții diverse în rândul publicului și a presei, punând sub semnul întrebării comportamentul și deciziile luate de către fostul internațional și autoritățile de poliție.

România a reușit doar un egal în amicalul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, Dennis Man fiind „eroul” din seara respectivă.

Comunicatul oficial al Poliției

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public și a imaginilor în care se observă un bărbat aflat într-o autospecială de poliție, pentru clarificarea situației de fapt, facem următoarele precizări.

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 21:00, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în proximitatea stadionului Național Arena pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță rutieră precum și fluidizarea traficului rutier, au au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat.

Conducătorul autovehiculului nu a respectat semnalele polițistului rutier continuându-și deplasarea. În acest context, inițial, polițiștii i-au solicitat prin intermediul stației de amplificare să oprească, iar ulterior, pentru că nu s-a conformat, au procedat la blocarea autovehiculului, extragerea conducătorului și conducerea acestuia la sediul Brigăzii Rutiere, pentru stabilirea situației de fapt.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatura din dotare, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 2650 de lei, pentru nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițistului rutier, precum și pentru lipsa documentelor prevăzute de legislația rutieră în vigoare, fiind dispusă totodată și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis Brigada Rutieră București.

CITEȘTE ȘI – ADRIAN MITITELU, DESPRE O POSIBILĂ RETROGRADARE A FCU