Ion Țiriac pregătește o arenă de tenis: „Foarte greu…”

Photo of author

By Alexandru Stancu

ion tiriac

Ion Țiriac a anunțat că intenționează să construiască o arenă de tenis la Otopeni pentru a găzdui turneul Ţiriac Open, care în prezent are loc la baza sportivă Năstase/Marica din București. Totuși, acest proiect se confruntă cu obstacole legate de birocrație, ceea ce ar putea îngreuna procesul de construcție.

Pe lângă arena de tenis, Țiriac a menționat și planuri pentru dezvoltarea bazei sportive de la Otopeni. Aceste planuri includ construirea unei academii de tenis, a unui bazin olimpic, a unei săli de gimnastică și a unei academii de fotbal, în cazul în care antrenorul Mircea Lucescu va fi interesat de acest proiect.

„Eu sunt foarte mulţumit de turneu, e impresionant că oamenii şi-au adus aminte şi că încă din prima zi nu am mai avut niciun bilet. Te face să te gândeşti… dar aici, în această bază, e greu să măreşti cu încă 1.000 de locuri. Foarte greu cred că o să iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, pentru că legea fundaţiilor care trebuia să iasă nu a mai ieşit. Şi atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13-15.000 de locuri. Însă stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, însă durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel şi piscina olimpică şi sala pentru Nadia. Iar dacă Lucescu vrea o şcoală de fotbal, n-am glumit, îi fac şi teren de fotbal tot acolo. Avem loc, avem ce să facem, am şi fonduri, pentru că mi le-a dat fundaţia. Deci tot acest complex se face, dar durează birocraţia”, a precizat Ţiriac, potrivit Agerpres.

Investește Ion Țiriac în clubul Dinamo București?

Ion Țiriac a declarat că nu are intenția de a investi în clubul de fotbal Dinamo București, menționând că nu se pricepe la fotbal. Totuși, el a precizat că ar putea colabora cu Mircea Lucescu pentru a dezvolta proiecte destinate copiilor. De asemenea, Țiriac a adus în discuție experiența sa anterioară, menționând că nu a avut succes în încercarea de a construi un patinoar de hochei în Brașov, unde locuitorii au votat împotriva acestui proiect, deși el intenționa să-l realizeze gratuit.

Ion Țiriac este un nume emblematic nu doar în lumea tenisului, ci și în sfera afacerilor și a vieții publice din România. Născut pe 9 mai 1939 în Brașov, România, Țiriac a devenit cunoscut pentru cariera sa de excepție în tenis, dar și pentru abilitățile sale antreprenoriale și influența sa în diverse domenii.

Ion Țiriac a fost un jucător remarcabil în lumea tenisului în anii ’60 și ’70. A obținut multiple titluri la dublu, inclusiv la Roland Garros și Wimbledon, și a fost clasat printre cei mai buni jucători de tenis din lume. Cu toate acestea, a fost mai cunoscut pentru abilitățile sale în dublu decât în simplu.

După retragerea sa din activitatea de jucător, Țiriac s-a implicat în managementul și organizarea de evenimente de tenis. A devenit managerul unor jucători de top și a organizat turnee de tenis prestigioase, contribuind la dezvoltarea și promovarea tenisului la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI – PROGRAMUL SEMIFINALELOR UEFA CHAMPIONS LEAGUE