Programul semifinalelor UEFA Champions League

Photo of author

By Alexandru Stancu

bayern arsenal

Pe parcursul zilei de miercuri, 18 aprilie, UEFA Champions League și-a stabilit ultimele două echipe calificate în semifinalele competiției. După ce PSG și Borussia Dortmund și-au asigurat locurile în urma victoriilor contra FC Barcelona și, respectiv, Atletico Madrid, focusul s-a îndreptat către celelalte două meciuri decisive.

În primul rând, Bayern Munchen a reușit să treacă la limită de Arsenal, învingându-i cu scorul de 1-0, după un rezultat de 2-2 în prima manșă. Golul marcat de Joshua Kimmich în repriza secundă a fost suficient pentru ca bavarezii să obțină calificarea în faza următoare a competiției.

În alt meci tensionat, Manchester City și Real Madrid au oferit un spectacol memorabil. După un rezultat de 1-1 în timpul regulamentar, partida a fost dusă în prelungiri, iar apoi la lovituri de departajare. Spaniolii s-au impus cu 4-3 la penalty-uri, asigurându-și astfel ultimul loc disponibil în semifinale.

În etapa următoare a competiției, Borussia Dortmund se va confrunta cu Paris Saint-Germain într-o dublă manșă, în timp ce Bayern Munchen va întâlni Real Madrid pentru a disputa un loc în finala competiției.

Programul semifinalelor UEFA Champions League

  • Borussia Dortmund – PSG, 30 aprilie sau 1 mai
  • Bayern Munchen – Real Madrid, 30 aprilie sau 1 mai
  • PSG – Borussia Dortmund, 7 sau 8 mai
  • Real Madrid – Bayern Munchen, 7 sau 8 mai

Guardiola, după ce a fost eliminat din Champions League de Ancelotti

N-avem niciun regret. Am jucat excepțional în toate compartimentele, dar, din păcate, nu am reușit să câștigăm.

Am avut ocazii, dar în fotbal trebuie să marchezi goluri. Le mulțumesc jucătorilor mei. Asta este, ei sunt în semifinale și noi nu suntem.

Erling și Kevin mi-au cerut să-i scot, nu au mai putut continua”, a declarat Pep Guardiola, potrivit BBC.

Pep Guardiola este unul dintre cei mai renumiți antrenori de fotbal din lume, cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și stilul de joc distinctiv. Născut pe 18 ianuarie 1971 în Santpedor, Spania, Guardiola și-a petrecut majoritatea carierei sale ca jucător și apoi ca antrenor în cadrul clubului FC Barcelona, unde a avut un impact semnificativ atât pe teren, cât și în afara lui.

Ca jucător, Guardiola a fost un mijlocaș defensiv talentat, cunoscut pentru abilitățile sale tactice și capacitatea de a dicta ritmul jocului. A petrecut cea mai mare parte a carierei sale de jucător la Barcelona, unde a câștigat numeroase titluri și trofee, inclusiv Liga Campionilor UEFA.

După retragerea sa din fotbalul de jucător, Guardiola și-a îndreptat atenția către cariera de antrenor. A început cu echipa secundă a Barcelonei și a impresionat rapid prin abordarea sa tactică inovatoare și prin promovarea tinerilor jucători în echipa principală.

În 2008, a preluat conducerea echipei principale a Barcelonei și a reușit să obțină un succes imens în timpul mandatului său. Sub conducerea lui Guardiola, Barcelona a câștigat numeroase trofee majore, inclusiv trei titluri de La Liga și două trofee UEFA Champions League.

Stilul de joc al echipei sub Guardiola a fost caracterizat de o abordare ofensivă și deținerea posesiei, cunoscută sub numele de „tiki-taka”. Această filosofie a adus Barcelonei succesuri remarcabile și a influențat modul în care fotbalul este jucat și înțeles în întreaga lume.

După plecarea de la Barcelona, Guardiola a antrenat și alte echipe de top din Europa, inclusiv Bayern Munich și Manchester City. Succesele sale continue și influența sa asupra jocului l-au consacrat ca unul dintre cei mai respectați antrenori din istoria fotbalului. Pe lângă trofeele câștigate, Guardiola este apreciat pentru abordarea sa filozofică și pasiunea sa pentru perfecționism, care continuă să inspire generații întregi de jucători și antrenori.

CITEȘTE ȘI – UN ANTRENOR ÎL ATACĂ DUR PE FLORINEL COMAN: „ÎI LIPSEȘTE CALITATEA DE BAZĂ PENTRU A JUCA LA NIVELUL ACESTA”