Un antrenor îl atacă dur pe Florinel Coman: „Îi lipsește calitatea de bază pentru a juca la nivelul acesta”

Photo of author

By Alexandru Stancu

fcsb florinel coman gigi becali

Florinel Coman (25 de ani) a reprezentat un pilon important al echipei FCSB în ultimii ani, demonstrându-și calitățile și potențialul ca jucător de fotbal. Cu toate acestea, viitorul său pare să fie în afara granițelor țării, cu Al-Duhail din Qatar fiind următoarea destinație probabilă. Se pare că clubul qatarez este dispus să plătească clauza de reziliere în valoare de 5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Coman în echipa lor.

Confirmarea acestei informații a venit din partea lui Gigi Becali, liderul de facto al echipei FCSB, care a subliniat interesul clubului qatarez pentru transferul jucătorului român. Încă de la finalul lunii martie, jurnalistul Decebal Rădulescu a adus în discuție această posibilitate, dezvăluind chiar și detalii despre salariul pe care Coman îl va primi în Qatar: două milioane de euro pe an.

Ionuț Chirilă, fostul antrenor de la Academica Clinceni, a comentat și el despre acest posibil transfer, aducându-și contribuția la discuția despre viitorul lui Coman. Chirilă este cunoscut pentru talentul său în promovarea și dezvoltarea jucătorilor tineri, având în CV-ul său nume precum Florentin Petre, Mihai Tararache și regretatul Cătălin Hîldan de la Dinamo.

„Coman nu poate juca în primele cinci campionate din Europa din cauza vitezei de joc și adversității”

Cu toate acestea, el a făcut unele declarații care nu își au locul, la adresa lui Florinel Coman.

”După părerea mea, ne-am uitat zilele trecute ce înseamnă City – Real Madrid, PSG – Barcelona. Coman nu poate juca în primele cinci campionate din Europa din cauza vitezei de joc și adversității. E un jucător extrem de talentat, care are elementul surpriză.

Îi lipsește calitatea de bază pentru a juca la nivelul acesta. Explozia. Poate fi îmbunătățită maxim 5% prin antrenamente. Din viteza de joc din Premier League, la forța fizică din Franța, la nivelul tactic din Italia. Îmi e greu să cred că poate face față în acest moment.

Nu poate juca în primele 5 din Europa în acest moment. Să nu confundăm explozia cu progresia. Noi vorbim că are niște reușite aici. Nu l-am văzut în campionatele puternice de afară cu fiarele alea de fundași din afară”, a declarat Ionuț Chirilă la Digi Sport Matinal.

Transferul lui Florinel Coman în Qatar reprezintă o nouă etapă în cariera sa și o oportunitate de a-și demonstra calitățile într-un alt mediu fotbalistic. Așteptările sunt mari în ceea ce-l privește, iar fanii și specialiștii așteaptă cu interes evoluția sa în noul său club.

Meme Stoica a confirmat și el plecarea lui Coman de la FCSB.

„Așa știu și eu. Dar până nu vezi scris, sunt doar vorbe. Contractul lui e clar, oamenii știu cât și unde să plătească. Din moment ce s-au înțeles cu el, îl vor legitima. E clar că pleacă înaintea tururilor preliminare. Dacă se materializează. Scris nu avem nimic. Noi trebuie doar să fim înștiințați că a fost achitată suma de 5 milioane de euro. Florinel e rezolvat pe viață dacă sunt sumele despre care am vorbit! Nu e Monchengladbach, nu are niciun sens să zic unde. Nu vorbește Gigi și vorbesc eu? El are meci la Cluj acum, e concentrat. Vrem să câștigăm campionatul”, a declarat Stoica, pentru Orange Sport.

CITEȘTE ȘI – FLORINEL COMAN PĂRĂSEȘTE FCSB. GIGI BECALI A FĂCUT ANUNȚUL