Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: “Campania electorală, bruiată de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România”

Photo of author

By Alexandru Stancu

dan tanasă

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR este ținta unor tactici de dezinformare similare celor folosite în trecut de către serviciile secrete. Atacurile împotriva lor sunt plasate inițial în presa străină, pentru a le crește credibilitatea, iar apoi sunt preluate de mass-media internă, controlată de același sistem. Se aduce în discuție faptul că fostul președinte Băsescu a avut acces la informații privind atacuri viitoare îndreptate împotriva unor politicieni, precum Victor Ponta, datorită unor conexiuni secrete care au plasat articole critice în presa străină înainte de a fi preluate de media internă. În acest context, un site de știri românesc, susținut de același sistem, a preluat un atac la adresa AUR dintr-un ziar elvețian.

Comunicatul oficial al AUR

Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri.

Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem.

De exemplu, fostul președinte Băsescu știa dinainte ce atac va apărea într-o revistă străină la adresa premierului de atunci, Victor Ponta, pur și simplu pentru că uneltele sale securiste au plasat în prealabil articolul respectiv în străinătate.

Un așa-zis site de știri din România, de fapt o goarnă a acoperiților Sistemului, a preluat un atac la adresa AUR din ziarul elvețian Neue Zuricher Zeitung (NZZ).

NZZ a mai fost folosit și ca tribună pentru atacuri împotriva Academiei Române si a Bisericii Ortodoxe Române. Autorul articolului este un anume Volker Pabst care a scris un veninos articol de opinie, conținând părerile autorului la adresa AUR, articol preluat în aceeași zi de goarna acoperiților de la București. Același Pabst a mai fost utilizat de Sistem în perioada convulsiilor politice din 2019.

Pabst este corespondentul NZZ din Istanbul. Oare ce știe despre România si români un austriac care locuiește în Turcia? Volker Pabst este absolvent al universității din Ulan-Ude, capitala Republicii Autonome Buriat-Mongole din cadrul Federației Ruse. Acolo a învățat el despre România?

Asemenea atacuri ne întăresc si ne confirmă că mergem pe drumul cel bun iar Sistemul este speriat că va pierde controlul sufocant asupra României.

Deplângem însă vicierea climatului democratic si amestecul Sistemului în campania electorală, precum si recurgerea la denigrarea în presa străină a unui partid românesc din interese de politică internă.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic românesc înființat în anul 2019. În scurt timp, acesta a reușit să obțină un succes notabil în alegerile parlamentare din decembrie 2020, câștigând un număr surprinzător de locuri în Parlamentul României.

AUR s-a afirmat ca un partid naționalist și conservator, promovând valorile tradiționale și susținând ideea unirii tuturor românilor, indiferent de locul de reședință sau etnie. Printre principalele teme abordate de AUR se numără patriotismul, apărarea identității naționale, combaterea corupției, reforma sistemului de sănătate și revitalizarea economiei.

În Parlamentul României, AUR a devenit cunoscut pentru pozițiile sale ferme și uneori controversate asupra diverselor chestiuni sociale și politice. De asemenea, partidul a atras atenția prin activitatea sa parlamentară și inițiativele legislative, care au fost uneori percepute ca fiind îndrăznețe sau radicale.

Cu toate că este un partid relativ nou în peisajul politic românesc, AUR a reușit să câștige sprijinul unui segment semnificativ al electoratului, în special în anumite regiuni ale țării. Succesul său rapid și evoluția sa în viitorul politic al României sunt subiecte de interes și dezbateri în continuare în sfera politică românească.

CITEȘTE ȘI – SFATURI ÎN MATERIE DE DECOR CARE ÎȚI POT ÎMBUNĂTĂȚI SOMNUL