Sfaturi în materie de decor care îți pot îmbunătăți somnul

Photo of author

By Ramona Fustos

Ești în căutare de sfaturi în materie de décor care îți pot îmbunătăți somnul? De multe ori ne mobilăm și decorăm dormitorul cât mai simplu posibil. Asta deoarece unele persoane nu consideră că este încăperea din apartament sau din casă în care ne vom petrece cea mai mare parte a timpului.

Dar acesta este un lucru greșit. Poate că nu ne petrecem acolo majoritatea orelor de veghe, dar dacă luăm în considerare orele de veghe și de somn, ne vom petrece de fapt cea mai mare parte a vieții acolo!

Câteva sfaturi în materie de décor care îți pot îmbunătăți somnul

Gândește-te la toate orele pe care le petreci dormind în pat, ațipind, citind înainte de culcare, vorbind cu partenerul tău, îmbrăcându-te… Sunt o mulțime de ore. Prin urmare, dormitorul trebuie să fie camera concepută pentru a te ajuta să dormi și să adormi ușor.

Trebuie neapărat să te poți odihni pe deplin și să permiți corpului tău să se refacă după o zi lungă. Iată câteva sfaturi simple de decorare care cu siguranță îți vor îmbunătăți calitatea somnului!

Încăperea trebuie să fie cât mai liniștită. Există mulți factori externi care ne pot perturba somnul, cum ar fi lătratul câinilor, claxoanele mașinilor sau alte zgomote din interiorul apartamentului sau al casei. O mașină de spălat care funcționează noaptea riscă să te împiedice să ai un somn cu adevărat profund dacă auzi zgomote în timp ce mașina se învârte. Același lucru este valabil și în cazul unei mașini de spălat vase sau al unui robot pe care le folosești noaptea.

De aceea, ar trebui să încerci să maximizezi izolarea fonică a dormitorului tău. Mai mult, trebuie să eviți să pui în funcțiune aparatele electrocasnice din interiorul locuinței pe timp de noapte (sau, alternativ, seara, când nu te-ai culcat încă).

Alte sfaturi: investești într-un pat bun

Există diferite tipuri de paturi și saltele disponibile, iar cel pe care îl ai acum s-ar putea să nu fie cel pe care îl preferi.

Dacă bugetul îți permite asta, fă-ți timp pentru a găsi un pat nou care să corespundă exact nevoilor tale pentru a îmbunătăți calitatea somnului. S-ar putea chiar să îți poți găsi patul ideal online.

Încăperea trebuie să fie cât mai bine luminată

Lumina este un element important în orice cameră. Prin urmare, trebuie să te asiguri că în dormitorul tău există un echilibru perfect între lumina naturală și cea artificială.

În anumite momente ale zilei, soarele ar trebui să poată intra în cameră. Acest lucru este important deoarece lumina naturală poate readuce camera la viață și poate ucide orice microorganisme din cameră.

În ceea ce privește lumina artificială, alege un bec care poate ilumina întreaga cameră. Astfel, vei putea citi o carte fără să deranjezi ochii. De asemenea, ar trebui să iei în considerare instalarea unor lămpi de noptieră pentru a oferi o lumină mai blândă atunci când mergi la culcare.

Poți adăuga în încăpere plante

Plantele adaugă o notă decorativă foarte estetică dormitorului. Dar nu numai atât: ele purifică și calitatea aerului din cameră și oferă aerul proaspăt atât de necesar.

Știm cu toții că plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen pe care îl putem inhala. Acest lucru înseamnă că a avea plante în dormitor va contribui la îmbunătățirea calității aerului din interior.