Alimente care te vor ajuta să fii mai puțin stresat

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să afli care sunt acele alimente care te vor ajuta să fii mai puțin stresat? Dacă suferi din cauza stresului și a angoaselor, cu siguranță că ai impresia uneori, nimeni și nimic nu te poate calma sau scoate din starea în care ești. Și cel mai adesea, alegi să te refugiezi în mâncare.

Dar data viitoare când simți nevoia să te arunci asupra unui pachet de chipsuri sau a unei cutii de ciocolată într-o încercare disperată de a îți calma în vreun fel nervii, încearcă acest sfat: trebuie să te bazezi pe această listă de alimente care pot detensiona creierul.

Anumite minerale și vitamine pot stimula neurotransmițătorii hormonului de stare de bine din creierul tău, iar acestea se găsesc în anumite alimente care pot fi găsite cu ușurință în orice supermarket.

Alimente care te vor ajuta să fii mai puțin stresat

Așadar, iată câteva rețete anti-anxietate. Mănâncă mai bine pentru a îmbunătăți starea de spirit și a reduce stresul datorită:

  • magneziului și triptofanului care pot stimula eliberarea de serotonină, un neurotransmițător care joacă un rol prromordial atunci când vine vorba despre reglarea ritmului nostrum cicardian. Ne ajută de asemenea, să dormim mai bine, să ne simțim mai calmi și mai puțin stresați
  • vitaminelor B și omega-3 care ne ridică moralul, ne ajută să combatem depresia și ne mențin buna dispoziție.

Fulgii de ovăz, alimente ideale de consumat la micul dejun

Fulgii de ovăz sunt alimentul perfect de consumat la micul dejun. Sau se pot consuma chiar și seara înainte de culcare. Nivelul său ridicat de triptofan poate genera o stare de bine. În plus, melatonina prezentă în ovăz te ajută să dormi mai bine. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, fulgii de ovăz au și un conținut ridicat de vitamina B6 și magneziu, ceea ce îi face un aliment liniștitor și relaxant. Ia deci un bol de fulgi de ovăz, adaugă câteva semințe de in pentru omega 3 și vei obține un bol plin de calm!

Somonul

Somonul este un superaliment antistres care poate înlătura depresia și anxietatea. Somonul este cel mai bogat în vitamina B, are un nivel bogat în magneziu și este și o sursă de triptofan. Poți mânca somon pe tot parcursul anului și îl poți păstra în congelator pentru o cină gătită ușor și bine echilibrată, care să te ajute să calmezi o zi stresantă.

Spanacul

Spanaacul este o legume verde plină de beneficii care se poate prepara alături de carne sau de pește, dar care poate să fie consumată și alături de o salată, în suc sau smoothie. Îți vei face plinul de magneziu și de vitamina B. Un lucru car te va ajuta să te simți relaxat și mai puțin stresat.

Creveții și fructele de mare, alimente ideale împotriva stresului

Fructele de mare sunt bogate în triptofan, iar creveții, în special, au un conținut ridicat de acizi grași omega-3. Data viitoare când gătești paste poți încerca să adaugi câțiva creveți. Vei obține un fel de mâncare sănătos și ușor, care te va lăsa să te simți sătul și relaxat.

Tofu

Tofu conține vitamina B1și are un nivel destul de bogat în triptofan, în magneziu și omega 3. Este ușor de adăugat în smoothie-urile tale. Fierul pe care îl conține te va ajuta să te simți mai calm și mai plin de energie.