Gata cu greva! Guvernul a ajuns la o înțelegere cu poștașii

Photo of author

By Alexandru Stancu

posta romana poștași

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a transmis că a fost finalizată o variantă definitivă a Contractului Colectiv de Muncă dintre reprezentanții sindicali și Compania Națională Poșta Română. Acesta a subliniat că angajații se pot aștepta la o majorare salarială cuprinsă între 350 și 370 de lei net, care va fi acordată în două etape distincte, începând cu 1 iunie și, respectiv, 1 septembrie.

„După zeci de ore de negocieri, s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentativ şi Compania Naţională Poşta Română, un Contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile. A fost semnat astăzi, după îndelungi negocieri şi discuţii. Ideea de bază este următoarea. În calitatea de reprezentant majoritar, în speţă Ministerul Cercetării şi Digitalizării, am un interes foarte clar şi specific ca oamenii din Poşta Română, cei 21.500 care acum sunt sau la muncă sau ne urmăresc la televizor, să ştie că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în acelaşi timp, ca toţi oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care aşteaptă diferite prestaţii, să aibă garanţia că o să le primească la timp”, a declarat Bogdan Ivan.

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naţionale Poşta Română, iar mai mult, s-a stabilit în comun acord, o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iunie şi la 1 septembrie. Urmează ca mâine dimineaţă, la primă oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM, automat se consideră închis conflictul colectiv de muncă şi se va relua activitatea la Compania Naţională Poştă Română”, a mai spus acesta.

Poșta Română este una dintre cele mai importante instituții naționale cu o istorie îndelungată și un rol vital în serviciile poștale și de curierat din țară. Fondată în anul 1867, Poșta Română a evoluat de-a lungul timpului, adaptându-se schimbărilor tehnologice și necesităților societății moderne.

Cu o rețea extinsă de sucursale și agenții în întreaga țară, Poșta Română oferă o gamă variată de servicii, printre care se numără trimiterea și primirea corespondenței, servicii de coletărie și curierat, servicii financiare precum mandatul poștal și transferul de bani, precum și alte servicii utile precum plăți facturi, vânzarea de mărci poștale și alte produse.

Cu toate că a fost nevoie de adaptare la noile tehnologii și la competiția din partea altor operatori de curierat și servicii poștale, Poșta Română a rămas o prezență importantă și indispensabilă în viața cotidiană a românilor. Prin intermediul serviciilor sale, Poșta Română facilitează comunicația între persoanele și comunitățile din întreaga țară, contribuind la conectarea și coeziunea socială.

În plus, Poșta Română joacă un rol esențial în susținerea afacerilor locale și a comerțului online, oferind soluții de livrare sigure și eficiente pentru companii și clienți individuali. Astfel, Poșta Română rămâne un pilon al infrastructurii naționale, asigurând accesul la servicii poștale și de curierat pentru toți locuitorii țării, indiferent de locația sau de necesitățile lor.

CITEȘTE ȘI – PIEDONE EXPLICĂ DE CE ȘI-A ANGAJAT RUDELE LA PRIMĂRIA SECTORULUI 5