Piedone explică de ce și-a angajat rudele la Primăria Sectorului 5

Photo of author

By Alexandru Stancu

piedone

Piedone, primarul Sectorului 5, este arătat cum degetul că și-a angajat mai toate rudele la Primăria Sectorului 5 București. Acesta a dorit să lămurească această situație.

În cadrul emisiunii „Briefing” de la Digi24, Piedone a justificat aceste angajări, susținând că, în cazul în care este vorba de un nepot dintr-o rudă îndepărtată, nu există o incompatibilitate directă și că are acordul scris al Agenției Naționale de Integritate pentru orice numire.

Primarul a subliniat că nu vede nimic imoral în această situație și a sugerat că ar prefera să lucreze cu persoane de încredere. „Cu cine ați vrea să lucrez, cu toți trădătorii?”, a adăugat el.

„Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”

„Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone. „Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate. Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii. Piedone a promovat tot timpul capacitatea şi în jurul lui să stea tinerii, să stea cei care vor preia ştafeta.

Pepinierele de partid din România, cu tot respectul, de mulţi ani au încetat să mai existe. Ei s-au crezut nemuritori, nu au pe cine şi cum să lase. Şi dacă vorbim de familii, să se uite la ei, în teritoriu, pentru că nu mai există pepiniera, cui să îi predai ştafeta. Aşa voi face li voi merge şi la Primăria Capitalei, terminăm cu dinozaurii. Eu sunt unul dintre ei, dar vreau să predau ştafeta. Cui? Tot la dinozauri? Nu se poate. Am predat şi la 4, şi la 5, voi preda şi la Capitală”, a continuat Piedone.

Cristian Popescu Piedone este un personaj cu o istorie controversată în viața politică a României. Născut pe 14 mai 1967, el a devenit cunoscut publicului larg în special pentru mandatul său ca primar al sectorului 4 al Bucureștiului între anii 2008 și 2015.

În timpul mandatului său, Piedone a fost implicat în mai multe controverse legate de gestionarea evenimentelor tragice, precum incendiul din clubul Colectiv din 2015, unde au murit 64 de persoane și alte sute au fost rănite. Criticile la adresa modului în care autoritățile locale au acționat în gestionarea acestui incident au fost îndreptate și către Piedone, care și-a prezentat ulterior demisia din funcția de primar.

În urma acestor evenimente, Piedone a fost cercetat penal și trimis în judecată pentru infracțiuni de neglijență în serviciu și abuz în serviciu. În 2019, el a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în primă instanță, însă decizia nu a fost definitivă a fost contestată în instanțele superioare. Piedone a ispășit o scurtă perioadă de închisoare, iar apoi a revenit pe scaunul de la Primărie.

În ciuda acestor controverse și a problemei legale, Cristian Popescu Piedone a continuat să fie activ în viața politică și publică. El a fost ales ca deputat în Parlamentul României și a fost implicat în diverse proiecte și inițiative în domeniul politic și social.

CITEȘTE ȘI – ALEXANDRU RAFILA IA ÎN CALCUL ELIMINAREA IMPOZITULUI PE CONCEDIILE MEDICALE