Christina Applegate și scleroza multiplă: care este actrița pe care se poate baza?

Photo of author

By Ramona Fustos

Diagnosticată cu scleroză multiplă în 2021, Christina Applegate poate conta pe sprijinul lui Jamie Lynn Sigler. Aceasta din urmă suferă la rândul ei de această boală de mai bine de 20 de ani. Cele două actrițe, care au devenit cele mai bune prietene, își împărtășesc acum călătoria prin intermediul unui nou podcast intitulat Messy.

După ce s-a vindecat de cancer la sân în 2008, viața cunoscutei actrițe Christina Applegate, actriță renumită pentru rolul Kelly Bundy din serialul ” Married, Two Children „, s-a schimbat din nou în 2021. În acest an actrița a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Vestea a venit ca un șoc, nu doar pentru ea, ci și pentru fanii ei din întreaga lume. În această încercare, Christina și-a găsit un aliat în Jamie-Lynn Sigler, o actriță cunoscută pentru rolul din The Sopranos. Aceasta a fost la rândul ei diagnosticată cu aceeași boală în urmă cu peste douăzeci de ani. Întâlnirea lor, orchestrată de un prieten comun, cântărețul Lance Bass, a marcat începutul unei adevărate prietenii. Cel puțin asta au declarat într-un interviu acordat miercuri, 13 martie, pentru People .

„Dacă nu l-aș fi avut pe Jamie, nu aș fi putut face față acestei vieți”, a mărturisit Christina Applegate. Apoi a subluniat importanța crucială a acestui sprijin. „Felul în care Christina îmi permite să vorbesc despre lucruri dificile, aveam nevoie disperată de asta”, a împărtășit Jamie-Lynn. Împreună, cele două actrițe au decis să lanseze un podcast numit MeSsy. Scopul este acela de a crea un spațiu care să minimalizeze boala. Cele două vor să îi sprijine pe cei care duc aceeași luptă. „Acest podcast este șansa noastră de a le oferi oamenilor un loc în primul rând pentru a înțelege realitatea sclerozei multiple”, a explicat mămica în vârstă de 52 de ani.

Apariția remarcabilă a Christinei Applegate la Premiile Emmy

La cea de-a 75-a ediție a ceremoniei de decernare a premiilor Emmy, care a avut loc pe 15 ianuarie, Christina Applegate a avut o apariție remarcabilă. Actrița a apărut pe scenă cu ajutorul unui baston pentru a înmâna un premiu. Intrarea ei a fost întâmpinată de ovațiile publicului, un gest care, în mod evident, a emoționat-o foarte mult. Păstrându-și simțul umorului care o caracterizează, actrița a răspuns la ovația în picioare spunând: „Vă mulțumesc foarte mult. Mă faceți să mă simt jenată ridicându-mă. În regulă…”, împărtășind un moment de vulnerabilitate și putere cu publicul și telespectatorii.

Christina Applegate suferă de o boală dificilă

În 2021, Christina Applegate a declarat că suferă de scleroză multiplă, o boală care apare atunci când sistemul imunitar atacă creierul și măduva spinării.

Într-un interviu acordat publicației Variety, actrița a declarat că filmarea ultimului sezon din Dead to Me a fost foarte complicată. Actrița, care se lupta cu boala, a fost nevoită să folosească un scaun cu rotile pentru a ajunge pe platou. Ea a declarat pentru L.A. Times că a durat luni de zile până când a reușit să urmărească ultimul sezon al serialului: „Nu-mi place să mă văd luptând. În plus, m-am îngrășat 40 de kilograme din cauza inactivității și a medicamentelor, și nu arătam și nu mă simțeam eu însumi”.

„În momentul de față, nu mi-aș putea imagina să mă trezesc la 5 dimineața și să petrec 12-14 ore pe un platou de filmare”, a declarat ea la vremea respectivă. Ca alternativă, actrița a spus că se gândește să devină producătoare, Mai mult, vrea să facă „o tonă de voci din off pentru a câștiga niște bani pentru a mă asigura că fiica mea este hrănită și că ne descurcăm financiar”.