7 alimente pe care să le cumperi mai degrabă congelate decât proaspete

Photo of author

By Ramona Fustos

Ești curios să afli ce alimente poți cumpăra mai degrabă congelate decât proaspete? Fructe roșii, fasole verde, spanac…dacă vrei să mănânci fructe și legume în fiecare zi și să ai un stil de viață sănătos, în cele ce urmează îți vom spune care sunt cele mai bune produse congelate.

Contrar ideilor preconcepute, produsele congelate sunt uneori mai bune decât cele proaspete. Asta deoarece frigul încetinește procesul de descompunere a mineralelor și vitaminelor din fructe și legume. Nu le destructurează în niciun caz compoziția, astfel încât acestea pot fi păstrate în congelator până la un an conform nutriționiștilor. O veste excelentă pentru persoanele mai leneșe dar care vor totuși să mănânce sănătos în fiecare zi. Iată care sunt alimentele pe care să le cumperi mai degrabă congelate decât proaspete.

Alimente congelate: fructele roșii

Zmeură, căpșuni, afine, mure…fructele roșii sunt extrem de populare datorită gustului lor ușor acrișor. De sezon doar în timpul verii, cel mai bine este să cumperi aceste alimente congelate pentru a-ți înveseli smoothie-urile sau pentru a da o notă fructată iaurturilor.

Alimente congelate: fasole verde

Pentru o alimentație sănătoasă în fiecare zi, legumele verzi congelate sunt ideale. Fructele și legumele încep să-și piardă calitatea nutritivă imediat ce sunt recoltate, astfel că „dacă le ții în frigider timp de câteva zile, poți pierde până la 40% din calitatea lor”, avertizează nutriționiștii. De aceea, optăm pentru fasolea verde congelată pentru a prepara supe pline de vitamine.

Alimente congelate: mazăre

Același lucru este valabil și pentru mazăre. Legumă de primăvară prin excelență, mazărea este bogată în antioxidanți și fibre alimentare și poate fi savurată ca garnitură sau în risotto.

Fasole Edamame

Foarte populare în Japonia, boabele edamame sau de soia sunt apreciate pentru faptul că sunt crocante și pentru aroma ușoară de nucă. Deși sunt din ce în ce mai populare la noi în țară, este dificil să le găsești pe rafturile supermarketurilor. Fasolea congelată este, prin urmare, alegerea preferată.

Conopida și broccoli buchețele

Pentru a ne asigura că nu există risipă, preferăm conopida sau buchețelele de broccoli congelate, mici și gata de utilizare. O alternativă practică, pentru a înveseli supele cremă, salatele și mâncărurile la tigaie.

Spanac

Cu toții am trecut prin asta: tocmai am cumpărat spanac proaspăt și două zile mai târziu am constatat că s-a ofilit înainte de a avea ocazia să ne bucurăm de el. Pentru a evita să facem mizerie, preferăm varianta congelată.

Porumb

Porumbul proaspăt aduce culoare și vitalitate în farfurie. Dar atunci când știuleții aurii nu mai sunt de sezon, nu intra în panică! Poți obține același fel de mâncare delicioasă folosind porumb congelat!

Studiile au arătat că porumbul congelat are o concentrație mai mare de vitamina C decât cel proaspăt și este mai puțin caloric decât varianta la conservă. Cine ar fi crezut că, de fapt, este nevoie de mai puțin timp pentru a pregăti porumbul congelat decât cel proaspăt?

O pungă mare de porumb congelat poate fi păstrată în congelator timp de mai multe săptămâni. Atunci când este pregătit corespunzător, are un gust la fel de bun ca în ziua în care a fost recoltat. Nu ezita să prăjești boabele de porumb congelate într-o tigaie și să le adaugi în salate, burrito, tocănițe sau supe pentru un plus de prospețime și crocant.