Ape fructate pe care le poți pregăti în casă și de care trebuie să profiți

Photo of author

By Ramona Fustos

Vrei să știi care sunt cele mai sănătoase ape fructate? Cu siguranță că știi deja că sucurile carbogazoase nu sunt deloc benefice pentru sănătate. Ei bine, Da, chiar și sucurile mai light. Dar, este foarte important să bei ceva de-a lungul întregii zile, pentru a evita deshidratarea, pentru a-ți face plinul de energie, dar și pentru a profita de unele beneficii pentru sănătate. În acest sens, apele fructate sunt cea mai bună alegere, mai ales dacă te-ai săturat de gustul mai fad al apei.

Da, poți să adaugi foarte bine fructe sau unele ingrediente detox apei tale. Este ușor, este simplu și îți permite să adăugi multă aromă în apă, fără adaos de zahăr, în afară de cel care se găsește în mod natural în fructe sau ingrediente.

Înseamnă că ai întotdeauna la îndemână o băutură răcoritoare și gustoasă și, în plus, bei mai multă apă pentru că îți place să bei apa cu fructe!

Ape fructate – Castravete și lămâie verde

Castraveții nu se consumă doar în salată. Se pot pune câteva bucăți în apa plată, alături de câteva felii de lămâie verde pentru o apă detox plină de prospețime. Este cea mai bună combinație de care trebuie să profiți, extrem de hidratantă și plină de vitamine.

Lămâie verde, căpșuni și mentă proaspătă, una din cele mai delicioase ape fructate

O adevărată explozie de savori. Menta proaspătă este cea care poate diminua apetitul și facilita digestia. Este delicioasă, aduce multă prospețime mai ales dacă este consumată în apă cu lămâie verde și căpșuni. Pe lângă faptul că este  cea mai savuroasă opțiune, este o adevărată poțiune pentru starea ta de bine.

Lămâie și mentă

Un pahar mare de apă cu lămâie și mentă este o băutură răcoritoare care oferă o serie de beneficii. Menta adaugă o notă de prospețime, în timp ce lămâia adaugă o ușoară aciditate care trezește papilele gustative. Este o alegere perfectă pentru a potoli setea, păstrând-o în același timp ușoară.

Portocală și afine

Adu un plus de culoare și de savoare apei, adăgând în apă afine, felii de portocală și semințe de rodie. Această combinație adaugă o notă de aciditate, dulceață și prospețime băuturii tale, oferind în același timp o doză suplimentară de vitamine și antioxidanți.

Apă fructată cu căpșuni

Dacă nu prea îți place să amesteci fructele cu alte ingrediente, detox sau cu ierburi aromatice, poți să folosești doar căpșuni. Acestea sunt de ajuns și dau apei o aromă ușor fructată, foarte răcoritoare. O opțiune perfectă pentru cei care preferă o băutură mai lejeră, mai subtilă. Și ceea ce este grozav la apa cu fructe este că o poți prepara și bea toată ziua, cu orice ocazie!

Pentru micul dejun. Dacă nu vrei să bei la micul dejun o băutură foarte dulce, precum sucul de portocale, poți să bei un pahar mare cu apă cu fructe. Te vei hidrata cel mai bine încă de dimineață și îți vei face plinul de vitamine. Este cea mai lejeră și plină de prospețime modalitate de a începe ziua așa cum trebuie.  Ba chiar se poate folosi și pe post de aperitiv.