Anunțul lui Denis Alibec, înainte de meciurile amicale ale României

Photo of author

By Alexandru Stancu

denis alibec

România va întâlni echipa Irlandei de Nord vineri, pe 22 martie, la ora 15:00, urmată de meciul cu Columbia pe 26 martie, la ora 21:15. Selecționata pregătită de Edward Iordănescu a reușit să se califice la Campionatul European din 2024, iar Denis Alibec are un mesaj ferm.

Denis Alibec, atacantul de la Muaither, a luat cuvântul în fața reprezentanților mass-media prezenți la aeroportul din Otopeni și a exprimat nerăbdarea sa de a reveni pe teren purtând echipamentul tricolorilor. El a subliniat importanța ca jucătorii români să-și impună jocul în meciurile de pregătire și să demonstreze că sunt capabili să se bată cu orice adversar la EURO.

Aceste meciuri de pregătire reprezintă o oportunitate crucială pentru echipa națională de fotbal a României de a-și consolida strategia și de a testa forma jucătorilor înainte de startul competiției europene. Cu determinare și încredere, România se pregătește să facă față provocărilor și să ofere un spectacol de fotbal de calitate în cadrul Campionatului European din acest an.

„Îmi era dor de România și de națională”

”Îmi era dor de România și de națională să zic așa, abia aștept să mă văd cu colegii și să jucăm din nou împreună. Sunt foarte importante aceste două meciuri, trebuie să ne pregătim bine, să ne impunem jocul și să demonstrăm că putem să ne batem cu orice adversar la EURO.

Cu siguranță noi mergem să câștigăm ambele meciuri, acum depinde și de adversar ce probleme ne vor pune, dar noi cu siuranță vom da totul”, a spus Denis Alibec.

Modificări ale programului pentru play-off-ul și play-out-ul din primele două ligi ale României

Federația Română de Fotbal (FRF) a luat decizia de a introduce o etapă intermediară în play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, precum și în play-off-ul din Liga 2. Această rundă intermediară, numită etapa cu numărul 6, este programată să aibă loc în jurul datei de 24 aprilie. Scopul acestei modificări este de a accelera finalizarea campionatelor, oferind astfel mai mult timp jucătorilor români convocați pentru EURO 2024 să se pregătească pentru turneul final.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a comunicat că finala Cupei României va avea loc conform programării inițiale, pe 15 mai, în Sibiu. În același timp, Supercupa României va fi disputată pe 6 iulie, pe terenul echipei campioane. De asemenea, noul sezon din Liga 1 este programat să înceapă pe 13 iulie, cu o săptămână înainte de debutul EURO 2024.

„Din fericire, anul acesta avem un calendar faorte aglomerat, asta și ca urmare a faptului că naționala României revine la un turneu final. În acest context încercăm să optimizăm toate detale de desfășurare în ceea ce privește finalul sezonului competițional pentru a ține cont de pregătirea jucătorilor înainte de plecarea la EURO, de timpul de recuperare, dar și de data de începere a noului sezon. Pentru ca jucătorii din campionatul intern să se alăture cât mai devreme celorlalți jucători care vin din străinătate, azi am aprobat aceste intervenții.

Finalul de campionat se devansează pe 19 mai, cu o săptămână mai devreme. Tot cu o săptămână mai devreme și play-off-ul din Liga 2, care se va termina pe 11 mai. Vom termina în același timp play-out-ul Ligii 1 cu play-off-ul Ligii 2. Meciurile de baraj pentru retrogradare/promovare pe 19, respectiv 25 mai. 

Semifinalele de Cupa României se mută cu o săptămână mai devreme, pe 17 aprilie, în loc de 24 aprilie. Pe 24 aprilie se va juca o etapă intermediară, etapa a 6-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, precum și play-off-ul Ligii 2. Calendarul play-out-ul Ligii 2 rămâne neschimbat.

Barajul pentru desemnarea ultimei echipe care va reprezenta România în Conference League se va disputa pe 25 mai, iar finala Cupa României rămâne așa cum era stabilită, pe 15 mai. Finala Cupei României va fi din nou la Sibiu.

Supercupa României este programată pentru data de 6 iulie. Pentru prima dată se va desfășura pe terenul echipei campioane. Următorul sezon de Liga 1 începe pe 13 iulie, la o săptămână după Supercupa României”, a declarat Răzvan Burleanu.

CITEȘTE ȘI – SFERTURILE DE FINALĂ EUROPENE. CHAMPIONS LEAGUE, EUROPA LEAGUE & EUROPA CONFERENCE LEAGUE