Sebastian Burduja: „De ce arată Bucureștiul mai rău ca acum patru ani?”

Photo of author

By Alexandru Stancu

sebastian burduja


Sebastian Burduja, președintele PNL București și posibil candidat la Primăria Capitalei, a declarat pentru Digi24 că în cadrul coaliției continuă negocierile pentru a decide pe cine vor susține în această funcție. Cu toate acestea, el subliniază că discuția privind alegerile locale ar trebui să se concentreze mai degrabă pe proiectele pentru bucureșteni, decât pe cine va candida sau nu.

Declarația vine într-un moment de intensitate în politică, în timp ce partidele și alianțele politice își pregătesc strategiile pentru alegerile locale. Burduja aduce în prim-plan importanța prioritizării nevoilor și intereselor cetățenilor, subliniind că proiectele concrete și soluțiile pentru problemele orașului ar trebui să fie punctul central al discuțiilor.

Negocierile în cadrul coaliției și alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei reprezintă doar un aspect al pregătirilor pentru alegerile locale. În final, ceea ce contează cel mai mult este modul în care partidele și candidații vor reuși să răspundă așteptărilor și necesităților comunității și să ofere soluții eficiente pentru problemele cu care se confruntă bucureștenii.

„Bucureștenii vor să audă altceva”

„Bucureștenii vor să audă altceva. S-au săturat de această discuție despre candidatul X, candidatul Y, eu fiind unul dintre ei. Vor să audă o discuție despre viziune. Ce ne dorim de la orașul ăsta? De ce arată mai rău ca acum 4 ani? De ce se face praf în fiecare zi?

Eu am propus 5 soluții pentru termoficarea orașului, prin implementarea lor putem să scădem costul gigacaloriei la jumătate, deci întreținerea pentru bucureșteni să scadă la jumătate. Nu a reacționat niciunul din cei care îmi sunt presupuși contracandidați. Devine o discuție sterilă despre oameni, nu despre bucureșteni, despre politicieni, nu despre bucureșteni. Nu cred că asta se așteaptă de la noi

E o poziție importantă, toată lumea este de acord cu asta. În coaliție e un calcul, e o negociere. Sondajele sunt o oglindă de moment. Eu mi-am prezentat public argumentele și am venit cu argumente pentru bucureșteni”, a spus Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja este un nume care a câștigat din ce în ce mai multă notorietate în peisajul politic și social din România. Născut pe 9 aprilie 1983, în București, Sebastian Burduja și-a început cariera în domeniul academic și al cercetării, dovedindu-se un intelectual dedicat și un profesionist desăvârșit.

Burduja și-a obținut doctoratul în economie la University College London și a lucrat în cadrul unor prestigioase instituții academice și de cercetare din Europa și Statele Unite ale Americii. Experiența sa în domeniul economic și al dezvoltării sociale l-a adus în atenția publicului și a liderilor de opinie din România.

Deși și-a început cariera în lumea academică, Sebastian Burduja a devenit cunoscut publicului larg în urma implicării sale în viața politică și în proiectele sociale. A ocupat funcții importante în administrația publică, inclusiv cea de consilier al prim-ministrului României pe probleme economice și de dezvoltare. Ulterior, a deținut poziția de consilier prezidențial pentru relații economice și sociale în cadrul Administrației Prezidențiale.

În plus față de activitatea sa politică, Sebastian Burduja s-a remarcat și prin inițiativele și proiectele sale în domeniul social și al dezvoltării comunitare. A fost fondatorul și președintele unei organizații non-guvernamentale dedicate promovării educației și sprijinirii tinerilor din medii defavorizate.

CITEȘTE ȘI – PNL A DECIS! PE CINE TRIMITE PARTIDUL ÎN LUPTĂ LA PRIMĂRIA CAPITALEI