PNL a decis! Pe cine trimite partidul în luptă la Primăria Capitalei

Photo of author

By Alexandru Stancu

nicolae ciucă

Marți, în Parlament, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că Sebastian Burduja reprezintă opțiunea liberalilor pentru a candida la funcția de primar general al Capitalei și că acesta „are șansa fiecărui candidat”.

„Nu este târziu. Timpul este cât se poate de scurt și avem nevoie ca această decizie să fie luată până la finele săptămânii. Oricare dintre candidați are o șansă. Nu contează ceea ce cred eu, ci contează ceea ce percep locuitorii Capitalei. În momentul de față, (Sebastian Burduja – n.red.) este opțiunea noastră pentru a candida la această poziție. Are șansa fiecărui candidat. De aici înainte există pentru fiecare dintre candidați șansa de a-și prezenta programul politic, echipa, toate celelalte argumente care sunt folosite în campanie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a descris situația coaliției la nivelul Capitalei ca fiind blocată între un „meteorit surpriză” și absența unei figuri politice care să se ridice deasupra celorlalți candidați la primărie. Intrarea lui Piedone în competiție a perturbat calculele politice. Gabriela Firea nu reușește să atragă voturi nici din partea partenerilor de coaliție, PNL, în timp ce Sebastian Burduja este relativ necunoscut și necesită un efort susținut pentru a se apropia de Nicușor Dan. Această analiză a luptei pentru primăria Capitalei a fost prezentată de Rareș Bogdan.

Cine este Sebastian Burduja?

Sebastian Burduja este o personalitate marcantă în peisajul politic și academic românesc. Născut pe 27 ianuarie 1982, Burduja s-a remarcat prin implicarea sa în diverse domenii, de la educație și dezvoltare regională la afaceri și consultanță. Licențiat al Facultății de Drept și Relații Internaționale din cadrul Universității din București, Burduja și-a continuat studiile la Universitatea Harvard, obținând un masterat în Administrație Publică la John F. Kennedy School of Government.

Cariera lui Burduja a început să prindă contur în domeniul academic, unde și-a concentrat eforturile pe cercetarea și promovarea politicii publice și a dezvoltării regionale. A lucrat ca cercetător și consultant în cadrul unor organizații internaționale și a contribuit la elaborarea unor strategii și programe de dezvoltare sustenabilă.

În paralel cu activitatea academică, Sebastian Burduja s-a implicat și în sfera politică. A deținut funcții de conducere în organizații de tineret ale unor partide politice și a fost consilier al unor politicieni influenți. De asemenea, a fost ales deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020, unde și-a dedicat activitatea în special domeniilor educației și dezvoltării regionale.

Un alt aspect notabil al carierei lui Burduja este activitatea sa în domeniul antreprenoriatului și inovației. A fondat mai multe organizații non-guvernamentale și afaceri cu impact social și a susținut antreprenoriatul tinerilor și inovarea în sectorul public și privat.

Pe lângă aceste aspecte, Sebastian Burduja este cunoscut și pentru implicarea sa în promovarea valorilor europene și a cooperării internaționale. A fost implicat în numeroase proiecte și inițiative care vizează consolidarea legăturilor între România și comunitatea internațională și a pledat pentru o mai bună integrare europeană a țării.

Sebastian Burduja este o voce influentă în peisajul politic și academic românesc, cu o carieră diversificată și cu un puternic angajament față de dezvoltarea socială și economică a României.

CITEȘTE ȘI – MARCEL CIOLACU, ACUZAT CĂ JOACĂ LA BURSĂ: „POATE DÂNȘII!”