Sumă spectaculoasă cheltuită de ITIA pentru a demonstra vinovăția Simonei HaleP

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep

Avocatul american Howard Jacobs, cunoscut pentru apărarea sportivilor în diverse litigii, inclusiv a jucătoarei de tenis Simona Halep în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a făcut declarații explozive într-un interviu acordat revistei Sports Illustrated, publicat luni. Conform afirmațiilor sale, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a cheltuit cel puțin două milioane de dolari în încercarea de a dovedi vinovăția fostului lider mondial.

„E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzațiile legate de neregularitățile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înțeles niciun moment acest caz. Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi (autorităților antidoping) proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancțiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta. (…) Cazul a devenit super complicat. Nici nu-mi pot imagina câți bani au cheltuit cu instrumentarea sa. … Aş spune, cel puțin două milioane de dolari, deoarece au avut mulți experți şi avocați şi totul a fost o luptă”, a relatat Jacobs, care a fost şi avocatul altor sportive celebre

Jacobs a evidențiat și faptul că multe dintre sancțiunile impuse jucătorilor de tenis sunt reduse în apel, o situație care contrastează cu alte sporturi.

„Am adus această problemă în discuție și în apelul făcut de Șarapova la TAS, dar nu s-a schimbat nimic. Nu știu dacă este vorba de compoziția tribunalelor din tenis, care au fost întotdeauna foarte rigide. Nu știu de ce, poate, spre deosebire de alte sporturi olimpice, jucătorii de tenis își permit să se apere, astfel își desfășoară procesul într-o atmosferă mai echitabilă. ITIA susține că Simona nu a menționat în formulare suplimentul alimentar luat, chiar și după testul pozitiv ea neglijând să-l menționeze”, a subliniat Jacobs.

„Ei bine, nu este adevărat. Formularul menționa băutura Schinoussa și nu există niciun produs numit băutură de recuperare Schinoussa. Produsele Schinoussa sunt mixate într-un blender. S-a precizat în formularul de doping… poate nu îmi aduc aminte cuvintele exacte, dar a spus că băutura a avut două produse Schinoussa, dintre care unul a fost suplimentul Keto MCT, acestea fiind amestecate împreună într-un blender”, a afirmat Howard Jacobs.

Simona Halep va participa la Miami Open

La plecarea spre Miami, Simona a subliniat că nu își concentrează atenția exclusiv pe rezultatele imediate, ci mai degrabă vrea să evalueze la ce nivel se află în prezent.

„E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere. Miami e un turneu bun, mi-a plăcut mereu să joc acolo. Însă e greu acum să spun ceva. Am deja un an și jumătate de când nu joc meciuri oficiale și e greu să-mi dau cu părerea acum. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere și după aceea o să-mi setez obiectivele.

Încă nu m-am gândit la ce turnee voi mai participa. Vreau să văd cum e la Miami și după aceea voi decide. N-am mai stat niciodată atât de mult. Vreau să o iau săptămână cu săptămână și să văd cum intru în formă. Va fi destul de dificil”, a declarat Simona Halep. 

CITEȘTE ȘI – POVESTEA COMPANIEI APPLE